Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΛΑΔΑ: Ακαρπο ανθρωποκυνηγητό στον Πειραιά για τη σύλληψη ληστών τράπεζας

ΕΛΛΑΔΑ: Ακαρπο ανθρωποκυνηγητό στον Πειραιά για τη σύλληψη ληστών τράπεζας

11

 Aκαρπη απέβη η μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ. στο λιμάνι του Πειραιά για τον εντοπισμό των ένοπλων ληστών της Αγροτικής Τράπεζας στη Δραπετσώνα, το πρωί της Τρίτης 31 Ιανουαρίου.
Οι δράστες κατέφυγαν στο λιμάνι με μοτοσυκλέτα, για να διαφύγουν σε κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου. Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και του λιμενικού διεξήγαγαν ελέγχους, ενώ είχε εκκενωθεί το λιμάνι.
Οι έρευνες εξαπλώθηκαν σε όλο το λιμάνι, αλλά μεγαλύτερο βάρος δόθηκε στα πλοία Ροδάνθη και Αιτζίαν Γκλόρυ, όπου εισέβαλαν οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και αναζητούσαν τους ληστές.
Στη διάρκεια της επιχείρησης ερρίφθησαν από το Λιμενικό βόμβες κρότου-λάμψης. Στο χώρο έσπευσε ένα ασθενοφόρο και μια κλούβα του Λιμενικού, ενώ την επιχείρηση παρακολούθησε από θαλάσσης ο αρχηγός του Λιμενικού.
Οι έρευνες στα συγκεκριμένα πλοία απέβησαν άκαρπες και, στη συνέχεια, οι άνδρες του Λιμενικού ερεύνησαν και τα σκάφη “Αννα Μαρού”, “Μιλένα” και “Νταλιάνα” και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, η έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά από τρία τηλεφωνήματα (10:24, 10:38, 11:23) από την Αμεση Δράση της ΕΛ.ΑΣ. “Αφού, εξασφαλίσθηκε απόλυτα η ασφάλεια του επιβατηγού κοινού, καθώς αποκλείστηκε κάθε ενδεχόμενο διαφυγής των ενόπλων δραστών της ληστείας στα πλοία, η έρευνα περατώθηκε στις 15:30” αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στο δεύτερο τηλεφώνημα, αναφέρθηκε προς το Λιμενικό ότι “πιθανότατα οι ληστές διέφυγαν στο πλοίο Ροδάνθη ή κάποιο άλλο πλοίο που εκτελεί δρομολόγια στα Δωδεκάνησα ή την Κρήτη. Κατόπιν αυτού τέθηκε σε άμεση εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών” σημειώνεται.
Η ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα της Δραπετσώνας σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης. Οι ληστές άρπαξαν περίπου 25.000 ευρώ, αφού απείλησαν με δύο όπλα τους υπαλλήλους. Φορούσαν κουκούλες και ολοκλήρωσαν τη ληστεία σε 45 δευτερόλεπτα περίπου.
Στη συνέχεια έφυγαν τρέχοντας από την τράπεζα, ενώ λίγο αργότερα ανέβηκαν σε μοτοσυκλέτα και διέφυγαν προς το λιμάνι.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: news.in.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρογράμματα μαζικού αθλητισμού από τη ΔΑΕΧ
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 2/2/2006