Αρχική Νέα Τοπικά Στέλνουν στο Πειθαρχικό τον Αντώνη Κοτσακά;

Στέλνουν στο Πειθαρχικό τον Αντώνη Κοτσακά;

5

 
Προειδοποίηση προς όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα θελήσουν να θέσουν υποψηφιότητα για δήμαρχοι ή νομάρχες ως”αντάρτες” ότι θα διαγραφούν από το κόμμα απηύθυνε χθες ο Αλέκος Παπαδόπουλος.
Ο επικεφαλής της επιτροπής για την επιλογή των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ επικαλούμενος απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου είπε στον ρ/σ Alpha ότι όποιος είναι αντάρτης θα παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής και τόνισε:

“Οσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι θα μπουν στις διαδικασίες και εξαίρεση δεν θα γίνει για κανέναν. Ακόμα και ο Γιώργος Παπανδρέου να ήθελε να είναι υποψήφιος θα έμπαινε στη διαδικασία. Αυτή την πατρωνία και την εντύπωση ότι κάποιος είναι κάτι διαφορετικό από τους άλλους επειδή έτυχε να υπηρετήσει κάποια ή κυβερνητικά αξιώματα δεν τη δέχομαι”.

Την ίδια περίπου ώρα ο Αντώνης Κοτσακάς δήλωνε στη Χίο ότι θα επισπεύσει τις διαδικασίες για να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος στο Δήμο Χίου.

Ετσι στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ υπό τον τίτλο “στέλνουν στο Πειθαρχικό τον Κοτσακά”, αναφέρει μεταξύ άλλων:
“Έντονη κινητικότητα ανέπτυσσε έως αργά χθες το βράδυ ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος ώστε να βρεθεί συμβιβαστική λύση και να μην παραπεμφθεί με το ερώτημα της διαγραφής, ο κ. Αντώνης Κοτσακάς, που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία Χίου έξω από τις διαδικασίες που έχει αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ.
“…Το θέμα, όπως μας επιβεβαίωσε χθες το μεσημέρι ο επικεφαλής της Επιτροπής Πιστοποίησης κ. Γ. Ανωμερίτης, έφτασε στη Χαριλάου Τρικούπη και ο κ. Κοτσακάς πρόκειται να παραπεμφθεί με το ερώτημα της διαγραφής, αφού, μεταξύ άλλων είναι και μέλος της Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών, της επιτροπής δηλαδή που έχει ως αποστολή τη διασφάλιση της τήρησης των συλλογικών κανόνων. Την απόφαση μάλιστα, για διαγραφή ή όχι του κ. Κοτσακά θα τη λάβει το Εθνικό Συμβούλιο, μέλος του οποίου είναι ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ”.

Σύμφωνα εξάλλου με έγκυρες πληροφορίες ο Αντώνης Κοτσακάς που σήμερα είναι στην ΑΘήνα υπέβαλλε την παραίτησή του στην Επιτοπή Εκλογικών Διαδικασιών.