Αρχική Νέα Τοπικά Παραιτήθηκε από την επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ ο Αντώνης Κοτσακάς

Παραιτήθηκε από την επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ ο Αντώνης Κοτσακάς

7

 Την παραίτησή του από την επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε ο Αντώνης Κοτσακάς, καθώς εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Χίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτσακάς εμφανίστηκε σε δημοσιεύματα να έχει ανακοινώσει δημόσια, εν αγνοία της επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών, ότι προτίθεται να διεκδικήσει τη δημαρχιακή αρχή της Χίου, κάτι το οποίο -σύμφωνα με το δικτυακό τόπο in.gr- ο ίδιος διέψευσε και απέδωσε το ζήτημα σε σκοπιμότητες.

Προφανώς εννοούνται δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων (όπως το ΕΘΝΟΣ), όμως κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στους χιώτες δημοσιογράφους ήταν ξεκάθαρος ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και θα είναι πλέον ο “επισπεύδων” για μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα.

Ενδιαφέρον έχει όμως και η απάντηση που έδωσε -κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης τύπου- σε ότι αφορά την Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών. Εκεί ο κ. Κοτσακάς όχι μόνο δεν ανακοίνωσε ότι προτίθεται να παραιτηθεί αλλά σχολίασε πως σε κάποιους δεν αρέσει που έχει εκλεγεί σε αυτήν από το Εθνικό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα δήλωσε:

“Η Επιτροπή είναι εκλεγμένη από το Εθνικό Συμβούλιο για να επιτελέσει ένα συγκεκριμένο έργο διαχρονικά. Δεν είναι μόνο για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, είναι και μετά για τις βουλευτικές. Νομίζω ότι κάποιοι στη Χίο ενοχλούνται που ο Κοτσακάς εκλέχθηκε σε αυτή την Επιτροπή Εκλογών αλλά είμαι βέβαιος ότι κανείς συμπολίτης μας -όπου και αν ανήκει και στο ΠΑΣΟΚ ακόμα- δεν ενοχλείται που ο Κοτσακάς είναι στην επιτροπή εκλογών”.

 

Σύμφωνα με το in.gr ο Αντώνης Κοτσακάς σημειώνει στην επίσημη επιστολή παραίτησής του, ότι λόγω του ενδεχομένου να θέσει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές είχε υποβάλει προφορική παραίτηση στον επικεφαλής της επιτροπής Αλέκο Παπαδόπουλο και είχε θέσει εκ νέου το ζήτημα στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής στις 21 Δεκεμβρίου 2005 (ούτε αυτά αναφέρθηκαν στους δημοσιογράφους των Χιώτικων μέσων ενημέρωσης!).
Ο κ. Κοτσακάς επισημαίνει ότι υποβάλλοντας την παραίτησή του στον κ. Παπαδόπουλο και στην επιτροπή ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα στη Χίο για το εάν το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει το δήμο, υποστηρίζοντας το σημερινό δήμαρχο ή άλλο υποψήφιο. Σε αυτή την περίπτωση, αναφέρει, θα εξέταζε ο ίδιος την πιθανότητα να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα ως ανεξάρτητος, αλλά πάντα με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων.
Από το ΠΑΣΟΚ εκτιμάται ότι το θέμα είναι καθαρό και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αναφορικά με τον κ. Κοτσακά.

 

ΠΗΓΗ: in.gr