Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΛΑΔΑ: Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Χρ.Πολυζωγόπουλου

ΕΛΛΑΔΑ: Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Χρ.Πολυζωγόπουλου

5

 Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του προέδρου της ΓΣΕΕ Χρ.Πολυζωγόπουλου, ο οποίος νοσηλεύεται στην Κεντρική Κλινική Αθηνών μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε από νεαρούς στο κέντρο της Αθήνας. Η ενέργεια προκάλεσε τη γενική κατακραυγή.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ νοσηλεύεται σε μονάδα αυξημένης φροντίδας της κλινικής με κρανιοεγκεφαλική κάκωση από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, δέχθηκε περίπου 40 έως 50 χτυπήματα στο κεφάλι.
Πάντως, ο Χρ.Πολυζωγόπουλος δεν διατρέχει κίνδυνο και η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ικανοποιητικά. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, το βράδυ της Τετάρτης, θα συνεχιστούν οι εξετάσεις και την Πέμπτη. Όπως αναφέρθηκε από τους γιατρούς, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε ότι αισθάνεται καλύτερα.
Το βράδυ της Τρίτης, ο Χρ.Πολυζωγόπουλος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ομάδα 15 – 20 νεαρών ατόμων, στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Ιπποκράτους στα Εξάρχεια. Οι νεαροί επιτέθηκαν και στον επιστημονικό σύμβουλο της ΓΣΕΕ, καθηγητή Σάββα Ρομπόλη, ο οποίος συνόδευε τον κ. Πολυζωγόπουλο.
Οι δράστες προκάλεσαν ζημιές στο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες και έκλεψαν δύο χαρτοφύλακες με έγγραφα του κ. Πολυζωγόπουλου, καθώς και το κινητό του, από το οποίο κάλεσαν πολιτικούς και δημοσιογράφους, τους οποίους απείλησαν και εξύβρισαν.
Η επίθεση στον κ. Πολυζωγόπουλο τερματίστηκε όταν οι νεαροί είδαν άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί στο μεταξύ, να πλησιάζουν στο σημείο.

Καταδίκη της επίθεσης
Η άγρια επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ προκάλεσε την γενική κατακραυγή. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσουν σε διάβημα διαμαρτυρίας την Πέμπτη στη Βουλή.
Τηλεγράφημα με ευχές για ταχεία ανάρρωση έστειλε ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, με το οποίο καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη επίθεση που έγινε εναντίον του κ. Πολυζωγόπουλου.
Ο υπουργός Επικρατείας Θ.Ρουσόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την ανεύρεση των δραστών, ενώ ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος, επανέλαβε, ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ καταδίκασαν την ενέργεια και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον Χρ.Πολυζωγόπουλο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου δήλωσε: “Υπάρχει και η πολιτική πλευρά. Η επίθεση έγινε ενάντια στον κορυφαίο εκπρόσωπο και υπενθυμίζω, δημοκρατικά εκλεγμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων της χώρας μας. Και μάλιστα σε μια στιγμή που δίνει μια πολύ σκληρή μάχη για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Καταδικάζω απερίφραστα αυτή τη βάρβαρη επίθεση, όπως την καταδικάζει και ο κάθε δημοκράτης της χώρας μας”.
Ο συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ Μ.Παπαϊωάννου δήλωσε: “Τα δύο σημαντικά χθεσινά γεγονότα, η βάρβαρη επίθεση κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ Χρ.Πολυζωγόπουλου στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και η ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα της Δραπετσώνας και όσα ιλαροτραγικά ακολούθησαν στο λιμάνι του Πειραιά, αναδεικνύουν για άλλη μια φορά την ανικανότητα και τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για την πάταξη της εγκληματικότητας”.
Τον αποτροπιασμό του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας εξέφρασε ο ΣΕΒ, τονίζοντας, πως οι ενέργειες που βάλλουν ενάντια στους δημοκρατικούς θεσμούς, δε θα πετύχουν τον στόχο τους. Την επίθεση καταδίκασε και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: news.in.gr