Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΛΑΔΑ: «Κοριοί» στα κινητά τηλέφωνα πολιτικών

ΕΛΛΑΔΑ: «Κοριοί» στα κινητά τηλέφωνα πολιτικών

7

Οργανωμένο δίκτυο που παρακολουθούσε τα κινητά τηλέφωνα κορυφαίων πολιτικών, ακόμη και του Πρωθυπουργού, εντόπισαν οι ελληνικές διωκτικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία ενδέχεται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε διώξεις κατ’ αγνώστων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, το δίκτυο παρακολουθούσε συστηματικά και για μεγάλο διάστημα τις συνομιλίες μέσω τηλεφώνων κορυφαίων υπουργών, όπως ο Πέτρος Μολυβιάτης, στελεχών της αντιπολίτευσης, όπως ο Γιάννος Παπαντωνίου, και πολλών άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων, ξένων επιχειρηματιών και παραγόντων της δημόσιας ζωής. Από το δίκτυο των υποκλοπών δεν ξέφυγε ούτε το κινητό τηλέφωνο του πρωθυπουργού. Συνολικά περισσότερα από 100 πρόσωπα φέρεται ότι έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης.

Όπως αναφέρουν τα «Νέα», το θέμα χειρίστηκε με απόλυτη μυστικότητα η ΕΛ.ΑΣ. ενώ έχει ενημερωθεί ο Πρωθυπουργός.

Εκτακτη συνέντευξη Τύπου

Για το θέμα αυτό στις 14:00 θα δώσουν συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης, Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας και Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος στην αίθουσα της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η καθιερωμένη ενημέρωση των οποίων δεν θα πραγματοποιηθεί στη 1 μ.μ.

Πηγή: Ναυτεμπορική