Αρχική Νέα Τοπικά Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων- ακόμα και του...

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων- ακόμα και του Πρωθυπουργού

12

 Παρακολουθούσαν και τον Πρωθυπουργό!


Kύκλωμα υποκλοπών κινητών τηλεφώνων εντόπισαν οι διωκτικές αρχές


Μείζον πολιτικό θέμα με απρόβλεπτες διαστάσεις αναμένεται να δει το φως της δημοσιότητας ακόμη και σήμερα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι ελληνικές διωκτικές αρχές εντόπισαν οργανωμένο δίκτυο με περίεργες παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων κορυφαίων πολιτικών.
H υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία ενδέχεται τις επόμενες ημέρες να προχωρήσει σε διώξεις κατ’ αγνώστων. Κυβερνητικές πηγές μάλιστα συνέδεαν το θέμα με νέα καθυστέρηση του ανασχηματισμού τον οποίο έχει προαναγγείλει εδώ και μέρες ο Πρωθυπουργός.
Οι πληροφορίες που είχαν “TA NEA” αργά χθες το βράδυ ανέφεραν ότι το δίκτυο αυτό παρακολουθούσε συστηματικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα τις συνομιλίες μέσω κινητών τηλεφώνων κορυφαίων υπουργών, όπως ο Πέτρος Μολυβιάτης, στελεχών του ΠΑΣΟΚ που χειρίστηκαν στο παρελθόν κρίσιμα θέματα που αφορούν την ασφάλεια της χώρας, όπως ο Γιάννος Παπαντωνίου, αλλά και πολλών άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων, ξένων επιχειρηματιών κυρίως αραβικής καταγωγής και παραγόντων της δημόσιας ζωής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές μάλιστα, από το δίκτυο των υποκλοπών δεν ξέφυγε ούτε το κινητό τηλέφωνο του Πρωθυπουργού!
Το κουβάρι που οδήγησε στον εντοπισμό του δικτύου άρχισε να ξετυλίγεται πριν από περίπου ένα χρόνο όταν στέλεχος μεγάλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας ύστερα από καταγγελίες ερεύνησε και διαπίστωσε ότι πολλά γραπτά μηνύματα που έστελναν πελάτες της εταιρείας δεν έφθαναν ποτέ στον αποδέκτη τους. Το κορυφαίο στέλεχος κάλεσε ειδικούς από το εξωτερικό που έκαναν τα μηχανήματα “φύλλο και φτερό” και διαπίστωσαν ότι κάποιοι είχαν παρέμβει στο λογισμικό της εταιρείας στήνοντας με τον τρόπο αυτό έναν σύγχρονο μηχανισμό παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων. Το θέμα χειρίστηκαν με απόλυτη μυστικότητα ειδικευμένοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ενώ ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός. Ο φάκελος με τα ευρήματα των διωκτικών αρχών βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία με απόλυτη μυστικότητα χειρίζεται την υπόθεση. Το θέμα αναμένεται – σύμφωνα με κορυφαίες κυβερνητικές πηγές με τις οποίες επικοινωνήσαμε – να γνωστοποιηθεί τα επόμενα 24ωρα είτε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είτε από τον υπουργό Επικρατείας και αναμένεται να προκαλέσει μείζον πολιτικό ζήτημα.

Πάνω από 100 πρόσωπα
Εντύπωση προκαλεί το ότι η κυβέρνηση, αν και γνώριζε για το δίκτυο των υποκλοπών εδώ και καιρό, επέλεξε να το δημοσιοποιήσει αυτή τη στιγμή. Οι πληροφορίες πάντως μέχρι χθες το βράδυ ήταν περιορισμένες και οι πηγές συνιστούσαν “υπομονή” εν όψει των αποκαλύψεων που πρόκειται να ακολουθήσουν καθώς – όπως εξηγούσαν – περισσότερα από 100 πρόσωπα φέρεται ότι έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πάντως οι δυνατότητες του μηχανισμού παρακολούθησης δεν είχαν εξαντληθεί, αφού μπορούσε τεχνικά να υποκλέπτει συνομιλίες χιλιάδων κινητών τηλεφώνων.
Οι ίδιες πηγές προς το παρόν αποφεύγουν να πουν αν από την πρώτη έρευνα υπάρχουν ενδείξεις για το ποιοι οργάνωσαν αυτό το εκτεταμένο δίκτυο παρακολούθησης, σε ποιους προσέφεραν τις υπηρεσίες τους και για τι είδους χρήση. Οι φήμες πάντως χθες τη νύχτα έδιναν και έπαιρναν και τα σενάρια ενέπλεκαν ακόμη και ξένες μυστικές υπηρεσίες σ’ αυτή την περίεργη υπόθεση. Αστυνομικές πηγές ωστόσο υποστήριζαν ότι δεν γνωρίζουν ούτε φανερούς ούτε αφανείς δράστες στο δίκτυο παρακολουθήσεων και ελπίζουν η δικαστική έρευνα να βρει την άκρη.

ΤΑ ΝΕΑ , 02/02/2006

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑγωγή εργαζομένων στην ΤΕΔΒ κατά Δ.Σ. Εταιρείας…
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 3/2/2006