Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΛΑΔΑ: Πλήθος ερωτημάτων μετά την αποκάλυψη του δικτύου παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων

ΕΛΛΑΔΑ: Πλήθος ερωτημάτων μετά την αποκάλυψη του δικτύου παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων

13

 Αρκετά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά την αποκάλυψη του δικτύου υποκλοπών. Μεταξύ άλλων, η αφαίρεση του παράνομου λογισμικού, το πότε ακριβώς άρχισαν οι παρακολουθήσεις και το πώς έφτασαν στα χέρια των δραστών τα τηλέφωνα του πρωθυπουργού και άλλων αξιωματούχων.
Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει σχετικά με την υπόθεση που έφεραν στο φως της δημοσιότητας Τα Νέα είναι γιατί η Vodafone αφαίρεσε το παράνομο λογισμικό, δεδομένου ότι με την κίνηση αυτή εμπόδιζε τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Ένα άλλο ερώτημα αφορά στο κατά πόσο έγιναν παρακολουθήσεις και από άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Σημειώνεται ότι μόλις έκλεισε το λογισμικό οι δράστες είχαν χρόνο να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και από άλλες εταιρείες, εφόσον τελικά γίνονταν υποκλοπές και από άλλες εταιρείες.
Ειδικοί τόνιζαν στα Νέα ότι προκαλεί εντύπωση και είναι ενάντια στην κοινή λογική να ήταν όλοι οι στόχοι υποκλοπων κατά διαβολική σύμπτωση συνδρομητές μίας και μόνο εταιρείας.
Από τα πλέον σημαντικά ερωτήματα που προκύπτουν μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης είναι πώς οι δράστες κατείχαν τους αριθμούς τηλεφώνων του πρωθυπουργού και άλλων πολιτικών προσώπων.
Επίσης, πότε ακριβώς άρχισαν οι παρακολουθήσεις και τι είδους συνομιλίες έχουν καταγραφεί. Σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, περίπου τα μισά από τα τηλέφωνα-σκιές ενεργοποιήθηκαν στο διάστημα Ιούνιος-Αύγουστος 2004, αλλά οι υποκλοπές γίνονταν επί εννέα μήνες. Πότε, όμως, ενεργοποιήθηκαν τα υπόλοιπα τηλέφωνα-σκιές;

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: news.in.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων- ακόμα και του Πρωθυπουργού
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα επισκέψεων ΓΓ Περιφέρειας το Σάββατο 4/2