Αρχική Νέα Τοπικά ΔΙΕΘΝΗ: Δεξαμενόπλοιο προσάραξε στην Αλάσκα, προκαλώντας μικρή διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα

ΔΙΕΘΝΗ: Δεξαμενόπλοιο προσάραξε στην Αλάσκα, προκαλώντας μικρή διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα

12

 Δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει 19 εκατομμύρια λίτρα πετρελαιοειδών και βενζίνης συγκρούστηκε με κομμάτι πάγου που επέπλεε, καθώς φόρτωνε σε διυλιστήριο της Αλάσκας, με συνέπεια να προσαράξει και να προκληθεί μικρή διαρροή, όπως ανακοινώθηκε από τοπικούς αξιωματούχους και εκπρόσωπο του διυλιστηρίου.
Η ακτοφυλακή προσπαθεί να αδειάσει τα νερά από τις σεντίνες και στη συνέχεια να ρυμουλκήσει το δεξαμενόπλοιο, παρόλο που στην περιοχή υπάρχει μεγάλος κυματισμός.
Το κομμάτι πάγου που επέπλεε έκοψε την αλυσίδα της άγκυρας του δεξαμενόπλοιου, με συνέπεια το μήκους 183 μέτρων σκάφος να παρασυρθεί στα ανοιχτά πριν προσαράξει μισό μίλι από το λιμάνι. Το ευτύχημα, σύμφωνα με την ακτοφυλακή, είναι πως οι δεξαμενές του πλοίου είναι ασφαλείς.
“Ο υπεύθυνος του λιμανιού μάς λέει ότι τα ύφαλα του πλοίου είναι άθικτα. Αρα δεν υπάρχει διαρροή από τις δεξαμενές αυτή τη στιγμή” δήλωσε αξιωματικός της ακτοφυλακής.
Ωστόσο υπήρξε μικρή διαρροή, περίπου 300 λίτρων πετρελαιοειδών, από τη γραμμή φόρτωσης, τη στιγμή που ο πάγος έσπασε την αλυσίδα της άγκυρας.
Το διπύθμενο δεξαμενόπλοιο Seabulk Pride φόρτωνε πετρελαιοειδή και αμόλυβδη βενζίνη από διυλιστήριο στο Νικίσκι της Αλάσκας, που ανήκει στην εταιρία Tesoro Corp.
Το 1989 το υπεδεξαμενόπλοιο Exxon Valdez είχε προσαράξει σε ύφαλο, στην Αλάσκα, με συνέπεια να διαρρεύσουν στη θάλασσα περίπου 42 εκατομμύρια λίτρα αργού πετρελαίου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων- ακόμα και του Πρωθυπουργού
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα επισκέψεων ΓΓ Περιφέρειας το Σάββατο 4/2