Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΛΑΔΑ: Ανακαλείται παρτίδα παριζάκι από βιολογική γαλοπούλα

ΕΛΛΑΔΑ: Ανακαλείται παρτίδα παριζάκι από βιολογική γαλοπούλα

4

 Ανακαλείται από την αγορά παρτίδα παριζάκι από βιολογική γαλοπούλα της εταιρείας Creta Farm, καθώς, στα πλαίσια των προληπτικών ελέγχων που διεξάγει ο ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε παρουσία συντηρητικών σε επίπεδα άνω του επιτρεπτού ορίου.
Συγκεκριμένα, σε δείγμα αλλαντικού θερμικής επεξεργασίας, που φέρει την εμπορική ονομασία “Creta farm παριζάκι από βιολογική γαλοπούλα”, διαπιστώθηκε παρουσία του συντηρητικού “νιτρώδους νατρίου”, σε επίπεδα πάνω από το νομοθετημένο επιτρεπτό όριο.
Πρόκειται για προϊόν ελληνικής προέλευσης, που πωλείται σε αυτοτελή συσκευασία ελάχιστου βάρους 310 γρ., με ημερομηνία λήξης 26 Φεβρουαρίου 2006 και το οποίο παρασκευάζεται από τη εταιρεία Creta Farm.


Ο ΕΦΕΤ ενημέρωσε άμεσα για το αποτέλεσμα του ελέγχου την εταιρεία παραγωγής του προϊόντος. Ταυτόχρονα, ζήτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας από την ελληνική αγορά.
Η διαδικασία αυτή βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και εποπτεύεται από την αρμόδια υπηρεσία του ΕΦΕΤ. Ο ΕΦΕΤ συνιστά στο καταναλωτικό κοινό να αποφεύγει την κατανάλωση του συγκεκριμένου προϊόντος.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων- ακόμα και του Πρωθυπουργού
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα επισκέψεων ΓΓ Περιφέρειας το Σάββατο 4/2