Αρχική Νέα Τοπικά Αυτόνομη Παρέμβαση: για περιφρούρηση συλλογικών συμβάσεων

Αυτόνομη Παρέμβαση: για περιφρούρηση συλλογικών συμβάσεων

5

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στα σχέδια εργοδοτών και κυβέρνησης που θέλουν να ακυρώσουν τις συλλογικές συμβάσεις, να καταργήσουν εργατικά δικαιώματα, να  καταδικάσουν τους εργαζομένους σε μισθούς πείνας.
Καταγγέλλουμε τον ΣΕΒ και το μεγάλο κεφάλαιο που εκπροσωπεί για την αποβιομηχάνιση, την ανεργία, την υπερκερδοφορία και την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και όσους την στηρίζουν για τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της που καταδικάζουν την εργατική τάξη στην φτώχεια και την ανέχεια ενώ συνεχώς δίνει νέα προνόμια στο κεφάλαιο. Οι εργοδότες διατάσσουν, η κυβέρνηση εκτελεί.
Ο διάλογος μέσα από την Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης που γίνεται σήμερα είναι προσχηματικός και αποτελεί εμπαιγμό των εργαζομένων. Η ανεργία είναι το πρόσχημα για τους εργοδότες και την κυβέρνηση.
Δεν συμμετέχουμε και καλούμε τα συνδικάτα, τη Γ.Σ.Ε.Ε., να μην συμμετάσχουν να αποκαλύψουν τον αποπροσανατολισμό κυβέρνησης και εργοδοτών και να οργανώσουν την αγωνιστική διεκδίκηση των εργαζομένων.
Υπερασπίζουμε τις συμβάσεις, τον κατώτερο μισθό. Διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις σταθερή δουλειά και ενίσχυση των δικαιωμάτων μας.
Απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των ανέργων και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων- ακόμα και του Πρωθυπουργού
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα επισκέψεων ΓΓ Περιφέρειας το Σάββατο 4/2