Αρχική Νέα Τοπικά Επιστροφή στο παλιό… καινούργιο σχολειό!

Επιστροφή στο παλιό… καινούργιο σχολειό!

41

 

Η πιο “ζεστή” ημέρα για όλους ήταν η 2η του Φεβρουαρίου όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του σχολικού συγκροτήματος 3ου & 8ου Δημοτικών Σχολείων, από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας και αγιασμός από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου κ. Διονύσιο.
Εγκαίνια μιας και πρώτη φορά έγινε μια πλήρη ανακαίνιση σχολείου, έτσι ώστε να είναι ασφαλές σε ότι αφορά την αντισεισμικότητα με βάση τις σύγχρονες παραμέτρους και προϋποθέσεις.
Χαρακτηριστικό είναι ότι όλοι ζήτησαν συγγνώμη κυρίως από τα παιδιά για την καθυστέρηση που υπήρξε στην ολοκλήρωση των εργασιών  που τα οδήγησε επί τρία περίπου χρόνια να κάνουν μάθημα στα κοντεϊνερ.
Την αστοχία της μελέτης που βάλτωσε το έργο και χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια με ακροβασίες και της Διαχειριστικής Αρχής για να ενταχθεί στο Γ’ ΚΠΣ το έργο, σημείωσε ο ΓΓ της Περιφέρειας Σέργιος Τσίφτης.

 

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των εργασιών εξέφρασε ο Δήμαρχος Μάρκος Μεννής. ευχαρίστησε καταρχήν την προηγούμενη Δημοτική Αρχή που ξεκίνησε αυτό το έργο, τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, τη διαχειριστική αρχή αλλά και το Σέργιο Τσίφτη αφού η δεύτερη χρηματοδότηση ήταν και προσωπική του υπόθεση.
Ο κ. Μεννής ζητώντας συγγνώμη από τα παιδιά τους υποσχέθηκε ότι θα είναι τα σχολεία τους, τα  πρώτα που θα επισκεφθούν το ταχυδιϋλιστήριο της Ψαρόπετρας!
Επίσης έκανε την πρώτη προεκλογική του δέσμευση και μάλιστα στα παιδιά (που ως γνωστόν δεν πρέπει να τάζεις όπως και στους αγίους) ότι εφόσον θα είναι Δήμαρχος στην επόμενη τετραετία θα κατασκευαστεί Κλειστό Γυμναστήριο δίπλα στο σχολείο.
Μεγάλο κατόρθωμα όλων όσων συντέλεσαν για να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία, στη διαχειριστική αρχή, στο ΓΓ της Περιφέρειας αλλά και στο Δήμαρχο Χίου, τόνισε ο αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών Αντώνης Λυπαρής. Ο κ. Λυπαρής σημείωσε επίσης ότι ακόμα και μια μέρα πριν τα εγκαίνια υπήρχαν δημοσιεύματα που έλεγαν σκόπιμα ψέματα ότι τα παιδιά παρέμειναν στα σπιτάκια 6,5 χρόνια!
Να κρατήσουν βαθιά χαραγμένη στη μνήμη τους αυτή τη μέρα, ζήτησε από τα παιδιά ο Διευθυντής του 8ου Δημοτικού Λευτέρης Μερεσεντζής που τόνισε ότι γίνονται πραγματικότητα τα σύγχρονα εξοπλισμένα σχολεία.
“Ο δήμαρχος κέρδισε το στοίχημα που είχε δώσει στις 11 Σεπτεμβρίου”, σημείωσε ο διευθυντής του 3ου Δημοτικού Φώτης Κεραμιδάς ο οποίος ξεκίνησε με μια μνήμη από το… στρατό. Ότι μετά την ανηφόρα, έρχεται η κατηφόρα. Μετά τη δυσκολία με τα μαθήματα στις προκάτ αίθουσες έρχεται η ευκολία με τη άπλα στις αίθουσες του σχολείου.Την επισήμανση ότι σα σύλλογος Γονέων θα είναι σε επαγρύπνηση αφού υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες που πρέπει να ολοκληρωθούν τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος στο Σύλλογο του 8ου Άννα Κοσσένα. Επισήμανε επίσης ότι τα σχολικά κτήρια δεν είναι απλά έργα και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή αφού έχουν να κάνουν με παιδιά.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σαράντος Πιτσιλαδής αναφέρθηκε στον αγώνα του Συλλόγου και σημείωσε ότι η μοναδική περίοδος που το έργο εκτελούνταν όπως πραγματικά θα έπρεπε σε όλες τις φάσεις του, ήταν οι 3 τελευταίοι μήνες με τη συνεχή παρουσία του Δημάρχου.
Ευχαρίστησε αυτούς που πραγματικά βοήθησαν για να γίνει πράξη το σημερινό σχολείο και έθεσε τον επόμενο στόχο που έχει ο σύλλογος, που αποτελεί και κοινό αίτημα των 15 συλλόγων , γονέων και πολιτισμού, που δραστηριοποιούνται στο βόρειο τμήμα της πόλης. Επιτέλους να μεταφερθεί ένα από τα Λύκεια στο βόρειο τμήμα της πόλης ώστε τα παιδιά να μην αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις.
Να σημειώσουμε ότι από σήμερα πλέον τα μαθήματα ξεκίνησαν κανονικά στα δύο σχολεία.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων- ακόμα και του Πρωθυπουργού
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα επισκέψεων ΓΓ Περιφέρειας το Σάββατο 4/2