Αρχική Νέα Οικονομία ΕΟΑΕΝ: αρκούν οι δημοσιεύσεις ισολογισμών στις επαρχιακές εφημερίδες

ΕΟΑΕΝ: αρκούν οι δημοσιεύσεις ισολογισμών στις επαρχιακές εφημερίδες

12

                  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ  ΝΗΣΙΩΝ – Ε.Ο.Α.Ε.Ν.  

ΠΡΟΣ  :  Κύριο Δημήτρη Σιούφα
                Υπουργό Ανάπτυξης
     

ΘΕΜΑ : Δημοσιεύσεις ισολογισμών ΑΕ και ΕΠΕ


Κύριε Υπουργέ,


Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ), εκπροσωπώντας τον επιχειρηματικό κόσμο των νησιωτικών περιοχών της χώρας, θέτει υπόψη σας το θέμα της δημοσίευσης των ισολογισμών των Α.Ε. και ΕΠΕ, που σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δημοσιεύονται υποχρεωτικά, εκτός από το ΦΕΚ, σε μία (1) τοπική εφημερίδα και σε δύο (2) εφημερίδες των Αθηνών.


Οι παραπάνω δημοσιεύσεις αφενός προκαλούν σημαντική οικονομική επιβάρυνση στις νησιωτικές επιχειρήσεις, που στην πλειοψηφία τους είναι μικρού μεγέθους και αφετέρου ενισχύουν τις εφημερίδες του κέντρου σε βάρος των επαρχιακών, που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα βιωσιμότητας.


Εκφράζοντας αρκετές εκατοντάδες επιχειρήσεων που έχουν την έδρα τους στις νησιωτικές περιοχές προτείνουμε, εφόσον δεν είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, οι ισολογισμοί τους να δημοσιεύονται μόνο στο ΦΕΚ και σε δύο (2) τοπικές εφημερίδες.


Η υιοθέτηση της παραπάνω πρότασης θα συμβάλει: α) στο να απαλλαγούν οι νησιωτικές επιχειρήσεις από ένα σημαντικό οικονομικό κόστος, β) στην ενίσχυση του επαρχιακού τύπου, ο οποίος αντιμετωπίζει τον έντονο ανταγωνισμό του κέντρου και γ) διασφαλίζει το θέμα της δημοσιοποίησης των οικονομικών στοιχείων των ΑΕ και ΕΠΕ στο ευρύ κοινό, εφόσον οι ισολογισμοί τους δημοσιεύονται στο ΦΕΚ.


Με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στην πρότασή μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.


        Με ιδιαίτερη εκτίμηση


       Ο Πρόεδρος
                                                                  
          Νικήτας Δολαψάκης  

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων- ακόμα και του Πρωθυπουργού
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα επισκέψεων ΓΓ Περιφέρειας το Σάββατο 4/2