Αρχική Νέα Τοπικά Δυναμικές κινητοποιήσεις προτείνουν τα Σωματεία Συνταξιούχων ΝΑΤ

Δυναμικές κινητοποιήσεις προτείνουν τα Σωματεία Συνταξιούχων ΝΑΤ

9

 Τα Σωματεία Συντ/χων ΝΑΤ του νησιού μας συνεδρίασαν στις 2/2/06 για να συζητήσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από το Σχέδιο Νόμου του ΥΕΝ που κατετέθη στη Βουλή στις 27/1/06 με τίτλο “Αναβάθμιση και αναδιάρθρωση της Ναυτικής Εκπαίδευσης” και άλλες διατάξεις μεταξύ των οποίων το άρθρο 28 γίνεται καταπέλτης και μειώνει δραματικά την κύρια και επικουρική σύνταξη των ναυτεργατών, με την κατάργηση του επιδόματος 22% των Κυριακών, το οποίο κατακτήθηκε με πολύχρονους αγώνες. Επίσης παραχωρεί νέα προνόμια στους ακτοπλόους εφοπλιστές με την πλήρη προσαρμογή προς τον Κανονισμό 3577/92 της ΕΕ και το χάρισμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τα οφειλόμενα στο ΝΑΤ, του οποίου το έλλειμμα φθάνει το 1 δις ευρώ.


Μπροστά σ’αυτή τη κατάσταση
τα Σωματεία με ομόφωνη απόφασή τους
 καλούν συνταξιούχους και εν ενεργεία ναυτικούς να είναι έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις προς υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων που απειλούνται να κατεδαφιστούν.


 Πρέπει να βρισκόμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να αποκρούσουμε τη συνέχιση και από τη σημερινή κυβέρνηση της αντιασφαλιστικής και αντιναυτεργατικής πολιτικής.


 Να πούμε ΟΧΙ στη μείωση των συντάξεών μας που καταδικάζει την πλειοψηφία των απόμαχων της θάλασσας σε βαθύτερη φτώχεια.
 Απαιτούμε συντάξεις στο 80% του ποσού επί του οποίου γίνονται κρατήσεις υπέρ ΝΑΤ για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια.


Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του επίμαχου σχεδίου νόμου με το οποίο παραχωρούνται και νέα προνόμια στους ακτοπλόους εφοπλιστές.


Οι καιροί απαιτούν συνεχή επαγρύπνηση.


   Tα Σωματεία Συντ/χων ΝΑΤ Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων- ακόμα και του Πρωθυπουργού
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα επισκέψεων ΓΓ Περιφέρειας το Σάββατο 4/2