Αρχική Νέα Τοπικά ΝΕΛ: Ρύθμιση «ανάσα» με τις τράπεζες

ΝΕΛ: Ρύθμιση «ανάσα» με τις τράπεζες

7

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ μείωση του δανεισμού της και βελτίωση της καθαρής της θέσης, πέτυχε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) με την υπογραφή χθες προσυμφώνων για την ρύθμιση οφειλών προς την τράπεζα Calyon.


Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης προς το Χ.Α., χθες υπεγράφησαν με την Calyon και τις λοιπές πιστώτριες τράπεζες πράκτωρ των οποίων είναι η Calyon (Calyon, JP Morgan Chase Bank, Natexis Banques Popylaires, Credit Foncier De France και KBC Bank N.V.), δύο προσύμφωνα για τη ρύθμιση των οφειλών της οι οποίες ανέρχονταν κατά την 31/12/2004 σε ευρώ 94,5 εκ. περίπου και κατά την 30-9-2005 σε ευρώ 97,8 εκ. περίπου.


Οι βασικοί όροι της συμφωνίας αυτής προβλέπουν:


α) την εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών καταβολή ποσού ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ προς την τράπεζα Calyon η οποία ενεργεί στην συγκεκριμένη περίπτωση ως πράκτωρ των λοιπών τραπεζών που συμμετέχουν στο δάνειο (Calyon, JP Morgan Chase Bank, Natexis Banques Popylaires, Credit Foncier De France και KBC Bank N.V), και


β) την εντός προθεσμίας εξήντα (60) ημερών καταβολή ποσού τριάντα (30) εκατομμυρίων ευρώ προς την τράπεζα Calyon, με αντάλλαγμα την πλήρη εξόφληση των ανωτέρω δανείων και την απαλλαγή της Ναυτιλιακής Εταιρεία Λέσβου Α.Ε. από τις δανειακές της υποχρεώσεις έναντι των ανωτέρω τραπεζών.


Η ανωτέρω συμφωνία επετεύχθη, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, κατόπιν επίπονων διαπραγματεύσεων αφού συνεκτιμήθηκαν από όλες τις πλευρές όλοι οι παράγοντες και οι παράμετροι λόγω του ιδιάζοντος προβλήματος και εκτιμάται ότι είναι δίκαιη, ωφέλιμη και ρεαλιστική τόσο για την εταιρεία όσο και για τις πιστώτριες τράπεζες.


Σε σχέση με την από 14 Δεκεμβρίου 2005 ανακοίνωση, η εταιρεία επισημαίνει ότι στο κείμενο της συμφωνίας, όπως αυτό διαμορφώθηκε τελικώς, δεν περιλαμβάνεται εκχώρηση οιουδήποτε ποσού εξ αυτού που προσδοκάται ότι θα εισπραχθεί ως αποζημίωση στα πλαίσια της υποβολής αιτήματος αποζημιώσεως κατά της εταιρείας Pielstick. Οπως είναι γνωστό η ΝΕΛ ζητά αποζημιώσεις ύψους περίπου 90 εκατ. ευρώ από την Pielstick.


Τέλος στην ανακοίνωση τονίζεται ότι εφ’ όσον ολοκληρωθεί η ανωτέρω συμφωνία και μετά την αφαίρεση των σχετικών εξόδων, η καθαρή θέση της εταιρείας αναμένεται να ωφεληθεί κατά ευρώ 60 εκ. περίπου.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠωλούν επικίνδυνα φάρμακα μέσω Ιντερνετ, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 5/2/2006