Αρχική Νέα Τοπικά Έκοψαν την πίτα τους οι Λιμενικοί, είπαν και τα προβλήματα του κλάδου!

Έκοψαν την πίτα τους οι Λιμενικοί, είπαν και τα προβλήματα του κλάδου!

12

 
Την πίτα τους έκοψαν οι Λιμενικοί υπάλληλοι την Παρασκευή στο ξενοδοχείο ΧΑΝΔΡΗΣ. Την πίτα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου- Σάμου ευλόγησε ο Μητροπολίτης Χίου κ. Διονύσιος, ενώ παραβρέθηκαν οι τοπικές αρχές.
Κατά την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Τριπολίτης έθεσε και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σημειώνοντας τόσο τα θέματα των μεταθέσεων όσο και τα οικονομικά του κλάδου.
Έθεσε επίσης τα ζητήματα της κατασκευής νέου και σύγχρονου λιμανιού που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες, τη δημιουργία χώρων υποδοχής, διάθεσης και διαχείρισης πετρελαιοειδών καταλοίπων των πλοίων στο νησί (που έχει καθυστερήσει σημαντικά) αλλά και την εγκατάσταση κέντρου ελέγχου θαλάσσιας κυκλοφορίας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που θα διασφαλίσει την ασφαλή ναυσιπλοϊα, τόσο των διερχομένων όσο και των καταπλεόντων πλοίων στο λιμάνι της Χίου. Επίσης επισήμανε τη μεγάλη προσφορά με τη δημιουργία τράπεζας αίματος που καλύπτει ανάγκες και πέρα των λιμενικών.
Στη φετινή εκδήλωση τιμήθηκαν 4 λιμενικοί, ανώτεροι αξιωματικοί που αποστρατεύθηκαν και είχαν υπηρετήσει στο Λιμεναρχείο Χίου.
Προκειται για τον πρώην Λιμενάρχη Χίου Αρχιπλοίαρχο ε.α. Αναστάσιο Χρόνη Αναστάσιο, τον πρώην Διοικητή της Ακαδημίας Πλοιάρχων Οινουσσών Αρχιπλοίαρχο ε.α. Ιωάνη Γεωργάκη, και τους διατελέσαντες υπολιμενάρχες Χίου, Πλοιάρχους ε.α. Δημήτρη Πρέκκα και Ευστράτιο Κοντσέ.

 

Επίσης έγινε η απονομή του ναυτικού μεταλλίου, σύμφωνα με απόφαση του ΥΕΝ, στη χήρα του άτυχου ναυτικού Αλέξανδρου Πετραλή που θυσίασε τη ζωή του για να προστατεύσει το πλοίο ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ το Φεβρουάριο του 2004 καθώς και τον αστυνομικό κ. Λιτσάκη για την προσπάθειά του να σώσει τον άτυχο ναυτικό (τιμήθηκαν επίσης στα Ψαρά δύο Ψαριανοί που έπεσαν τότε στη θάλασσα για να σώσουν τον Αλ. Πετραλή).
Επίσης βραβεύτηκε ο σπουδαστής Ματθαίος Παριάρος για την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπως και η κα Αγγέλλα Τσούνη που συνταξιοδοτήθηκε ύστερα από 30 χρόνια εργασίας στο Λιμεναρχείο ως καθαρίστρια.
Στην κοπή της πίτας παραβρέθηκε ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας των Λιμενικών υπαλλήλων Νίκος Γραικούσης. Όσο για το φλουρί, αυτό της μεγάλης πίτα έπεσε στη σχολή πλοιάρχων Οινουσσών και στα πιτάκια που μοιράστηκαν στο λιμενικό Δημήρη Βολάκη, μέλος του πληρώματος του ναυαγοσωστικού.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροO ΕΟΑΕΝ για το θέμα της δημοσίευσης των ισολογισμών των Α.Ε. και ΕΠΕ
Επόμενο άρθροΚλειστός ο δρόμος Χίου- Δαφνώνα, μέσω Ψαρόπετρας