Αρχική Νέα Τοπικά Θεμελίωση από… υπουργικό χέρι του φράγματος Κόρης Γεφύρι

Θεμελίωση από… υπουργικό χέρι του φράγματος Κόρης Γεφύρι

7

 
Κόντεψε να περάσει η ιστορία του στους… λαϊκούς μύθους μέχρι να δουν οι Χιώτες να γίνονται οι πρώτες εργασίες.
Ο λόγος για το φράγμα στην περιοχή Κόρης Γεφύρι, λίγο έξω από την πόλη της Χίου, που πρωτοσχεδιάστηκε το 1936 με όραμα την επίλυση του υδρευτικού προβλήματος της πόλης και την άρδευση της περιοχής του Κάμπου.
Τελικά το 1995 έγινε η καταρχήν μελέτη, πριν δύο χρόνια η δημοπράτηση του έργου και χθες η θεμελίωσή του από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Μπασιάκο.
Σχεδιασμένο να αποθηκεύει έως και 3,5 εκατομμύρια κ.μ. νερού, εντάσσεται στα μεγάλα έργα του υπουργείου (με μέγιστο ύψος φράγματος τα 42 μέτρα) από το οποίο και χρηματοδοτείται με 14,8 εκατομμύρια ΕΥΡΩ μέσα από το Γ’ ΚΠΣ.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κατά την επίσκεψή του στη Χίο συνοδευόταν από το ΓΓ του υπουργείου Κώστα Σκιαδά, τον Ειδικό Γραμματέα Δημήτρη Παπαγιαννίδη και το Γενικό Γραμματέα Β. Αιγαίου Σέργιο Τσίφτη.

Μετά τα εγκαίνια του φράγματος επισκέφθηκε την Ιχθυόσκαλα όπου δεσμεύτηκε πως το θέμα της κυριότητας θα πάει στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και η όποια απόφαση θα γίνει σεβαστή από όλες τις πλευρές, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε και το αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Ερμιόνης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιακοπές ΔΕΗ τη Δευτέρα
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 7/2/2006