Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Βράβευση αριστούχων μαθητών από τα μικρά νησιά του Αιγαίου

Βράβευση αριστούχων μαθητών από τα μικρά νησιά του Αιγαίου

9

 Τους “άριστους” του Αιγαίου, τίμησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας  στην καθιερωμένη ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Αιγαίου & Νησιωτικής πολιτικής, Αριστοτέλη Παυλίδη.
Η τελετή έγινε στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και σ’ αυτή βραβεύτηκαν:
– απόφοιτοι Γυμνασίου της σχολικής περιόδου 2004-2005 που πρώτευσαν σε σχολεία μικρών (έως 3.000 κάτοικοι) και δυσπρόσιτων νησιών και συνεχίζουν τη φοίτησή τους στις λυκειακές τάξεις στο νησί τους
– αθλητές και αθλήτριες με πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις
– αριστούχοι σπουδαστές και σπουδάστριες του Προπαρασκευαστικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου
– αριστούχοι μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου, παιδιά των υπαλλήλων του υπουργείου Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.
Συνολικά 131 νέοι και νέες πήραν τις διακρίσεις τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ο υπουργός Αιγαίου τους παρότρυνες να συνεχίσουν τη μεγάλη προσπάθεια παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσουν οι κοινωνίες των μικρών, κυρίως, νησιών.
“Η διάκρισή σας έχει ιδιαίτερη αξία, γιατί επιτυγχάνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες στα θαλασσοδαρμένα νησιά μας του Αιγαίου.
…Είμαστε δίπλα σας στο δύσκολο αγώνα που δίνετε, μόνιμα και σταθερά και η παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας μας στη σημερινή τελετή αποτελεί ενθάρρυνση της κάθε προσπάθειας για ανάδειξη του καθημερινού αγώνα των νησιωτών”.
Με θερμά λόγια μίλησε στους βραβευμένους νησιώτες και ο Προπονητής της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Εθνικής Ομάδας μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης.
Μίλησε για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στον αθλητή, η καλή επίδοση στα μαθήματα, καθώς έχει μάθει να σκέφτεται και να ενεργεί σωστά, αλλά και τα πλεονεκτήματα του μαθητή που είναι παράλληλα και αθλητής και έχει αποκτήσει μεγαλύτερες αντοχές, αλλά και δυνατότητα άμεσης αντίδρασης.
“Όταν στην ομάδα μου έχω έναν αθλητή και ταυτόχρονα είναι και επιστήμονας, νιώθω ευτυχισμένος γιατί ξέρω ότι μπορεί να επηρεάσει θετικά και την ατμόσφαιρα ολόκληρης της ομάδας, δήλωσε ο εθνικός Προπονητής.
Στην εκδήλωση παρέστησαν από πλευράς επισήμων:
Ο πρ. Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει διατελέσει και υπουργός Αιγαίου, η υπουργός Παιδείας & θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου, ο υφυπουργός κ. Καλός, ο ΓΓ της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρέσβης Κ. Γεωργίου και ο ΓΓ Αθλητισμού Κ. Κουκοδήμος.
Επίσης οι τέως υπουργοί Αιγαίου Ε. Παπαζώη και Αντ. Φούσας, οι βουλευτές Αιγαίου κ.κ. Γιαννέλης, Καραμάριος, Θαλασσινός, Χρύσης, Μανούσου- Μπινοπούλου.
Η εκδήλωση έκλεισε με αιγαιοπελαγίτικα τραγούδια από τη Νάσια Κονιτοπούλου και τη μουσική ομάδα της Ομοσπονδίας Δωδεκαννησιακών Σωματείων.
Κατά την παραμονή τους στην Αθήνα τα παιδιά επισκέφθηκαν το Πολιτιστικό Κέντρο “Ελληνικός Κόσμος” του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού όπου παρακολούθησαν την έκθεση των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών καθώς και εικονική πραγματικότητα στην Αρχαία Ολυμπία όπως και την Ακρόπολη και το Μουσείο της.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιακοπές ΔΕΗ τη Δευτέρα
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 7/2/2006