Αρχική Νέα Τοπικά ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ: αντί για πανηγύρια άμεση σύγκλιση δημοτικού- νομαρχιακού συμβουλίου

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ: αντί για πανηγύρια άμεση σύγκλιση δημοτικού- νομαρχιακού συμβουλίου

16


ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ……
Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει θεατές, ακροατές, αναγνώστες δηλώσεων και συνεντεύξεων των αρχόντων του τόπου για το θέμα του νερού. Ακούσαμε απόψεις ότι το πρόβλημα έχει λυθεί, διαβάσαμε κείμενα για τις  “ιστορικές ημέρες” που ζει το νησί. Από την πλευρά των αρχών η προσπάθεια για την δημιουργία  πανηγυρικού  κλίματος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Έτσι, αποστέλλονται επιστολές (………!), ενώ στα Δημοτικά Συμβούλια η αντιπαράθεση γίνεται ανάμεσα σε κανάτες με το λογότυπο της ΔΕΥΑΧ και σε εμφυαλωμένα νερά!

 

Αυτά τονίζουν με νεώτερη ανακοίνωση οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ και συνεχίζουν:
Άραγε ποιος από αυτούς μπορεί να απαντήσει στο απλό ερώτημα ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ  ΜΗΝΕΣ; Νομίζουν ότι δεν είναι κατανοητό στον καθένα από εμάς ότι η λύση που έχουν δώσει εκτός από πρόσκαιρη και ευκαιριακή δεν στηρίζεται σε κανένα σοβαρό σχεδιασμό;
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ, ΓΙΑΤΙ* το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι καταναλωτικό προϊόν  με ημερομηνία λήξης.
* οι ίδιοι άνθρωποι που τώρα μας καθησυχάζουν  είναι αυτοί που το καλοκαίρι  ήθελαν να μας συλλάβουν και να μας οδηγήσουν στο αυτόφωρο επειδή τάχα διαδίδαμε ψευδείς ειδήσεις ότι υπάρχει  υδράργυρος στο νερό.
* το αίτημα των πολιτών για σύγκληση Δημοτικού και Νομαρχιακού Συμβουλίου με αποκλειστικά θέματα το νερό και τον Κορακάρη αγνοείται εντελώς.
* οι αναλύσεις γίνονται  χωρίς κοινωνικό έλεγχο.
* το ενδιαφέρον τους για τη γρήγορη και πρόσκαιρη λύση δεν είναι  άσχετο με το παιχνίδι των εντυπώσεων στην  προεκλογική περίοδο που διανύομε.
ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Έχουμε το δικαίωμα να ακούσουμε τις απόψεις και τις αποφάσεις των αντιπροσώπων όλων των παρατάξεων στο νομαρχιακό και δημοτικό συμβούλιο.
-Εκεί ανοικτά να τοποθετηθούν  όλοι και να ψηφίσουν, πάνω στα αιτήματα που βάζουμε.
-Εκεί ανοιχτά να μας αποδείξουν ότι οι λύσεις που προωθούνται δεν είναι ευκαιριακές, ότι υπάρχει συνολικός σχεδιασμός, ότι τα σχέδια τους βασίζονται σε μελέτες, σε έρευνες, σε σχέδια, σε  αναλύσεις,  σε  οικονομικούς απολογισμούς, σε χρονοδιαγράμματα.
-Εκεί ανοικτά να μας πουν γιατί συνεχίζουμε να πληρώνουμε πανάκριβα το νερό, γιατί συνεχίζουμε να πληρώνουμε το ειδικό τέλος
-Εκεί ανοιχτά να πάρουν επιτέλους θέση για το ζήτημα του Κορακάρη.


ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ ΟΤΑΝ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΙΩΠΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΔΑΤΟΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ,ΤΟΥ ΚΟΡΑΚΑΡΗ, αφού όλοι γνωρίζουμε (και οι διάφορες μελέτες το επιβεβαιώνουν) ότι ο Κορακάρης ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΔΟΜΗΤΟΣ και να ΑΝΑΔΑΣΩΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ!

Δεν εφησυχάζουμε με τις εξαγγελίες όλων αυτών που εναλλάσσονται στις θέσεις εξουσίας. Επιμένουμε ότι οι λύσεις θα προέλθουν μόνο μέσα από την ενημέρωση, τη συνειδητοποίηση και τη δραστηριοποίηση των πολιτών.
Συνεχίζουμε τη δράση μας, τις ενημερωτικές εκδηλώσεις, τις διεκδικητικές παρεμβάσεις, τα ανοιχτά συντονιστικά και τις ανοιχτές γενικές συνελεύσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τα θέματα που έχει θέσει το κείμενο με τις 933 υπογραφές των πολιτών της Χίου.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά την Κυριακή στα Αρμόλια
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 8/2/2006