Αρχική Νέα Τοπικά Νέα θέση για πεδίο βολής στα Μαστιχοχώρια προτείνει το ΓΕΣ

Νέα θέση για πεδίο βολής στα Μαστιχοχώρια προτείνει το ΓΕΣ

9

 Ξεκίνησαν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης του πεδίου βολής Κάτω Φανών σε άλλη περιοχή του νησιού. Αυτό σημειώνεται σε έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Στρατού προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου.
“Η στρατιωτική υπηρεσία μετά από λεπτομερή εξέταση του θέματος, θεωρεί ως καταλληλότερη την περιοχή Τρυπητής, η οποία ευρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Μαστιχοχωρίων”, σημειώνεται στο έγγραφο που συνεχίζει.
“Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ώστε να γίνει αποδεκτή η πρόταση της Στρατιωτικής Υπηρεσίας και σας διαβεβαιώνουμε ότι το νέο πεδίο βολής και ασκήσεων δεν θα θίξει ούτε στο ελάχιστο την αναπτυξιακή και τουριστική προοπτική της νήσου, θα χρησιμοποιείται αυστηρά μόνο για το χρονικό διάστημα Οκτώβριο έως Απρίλιο, τα Δε χρησιμοποιούμενα πυρομαχικά δεν περιέχουν στοιχεία τα οποία επιβαρύνουν το περιβάλλον ή επηρεάζουν την υγεία των κατοίκων.
Ευελπιστούμε στην ειλικρινή σας προσπάθεια για την επίλυση του θέματος καθώς με τον τρόπο αυτό θα συμβάλετε στην περαιτέρω εκπαίδευση του προσωπικού μας”, καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον αντιστράτηγο Νικόλαο Αντωνίου, Α Υ/ΓΕΣ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: από το αίτημα των κατοίκων στον υπουργό Εθνικής Αμυνας το Μαϊο του 2005

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά την Κυριακή στα Αρμόλια
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 8/2/2006