Αρχική Νέα Τοπικά Διαμαρτυρία ΕΟΑΕΝ για μη αναγνώριση των δαπανών από συμμετοχές σε συνέδρια

Διαμαρτυρία ΕΟΑΕΝ για μη αναγνώριση των δαπανών από συμμετοχές σε συνέδρια

12

                  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 
                    ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ  ΝΗΣΙΩΝ – Ε.Ο.Α.Ε.Ν.  
 


           ΠΡΟΣ: Κύριο Γεώργιο Αλογοσκούφη
 Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών


ΘΕΜΑ: “Δαπάνες Οργάνωσης Επιστημονικών και άλλων Συνεδρίων”


Κύριε Υπουργέ,


Θα θέλαμε να αναφερθούμε σχετικά με την απόφαση σας (Ν. 3425/2005) σύμφωνα με την οποία το κόστος οργάνωσης επιστημονικών και άλλων συνεδρίων που πραγματοποιούνται εκτός έδρας της εταιρείας δεν εκπίπτουν των ακαθαρίστων εσόδων των εταιρειών.


Αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με την τουριστική πολιτική που εφαρμόσθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και με την φιλοσοφία του ισχύοντος αναπτυξιακού νόμου που ενισχύει με υψηλές επιδοτήσεις – επιχορηγήσεις τις υπό ίδρυση ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με υποδομές, συνεδριακά κέντρα κ.α. Επιπλέον η απόφαση αυτή βλάπτει ανεπανόρθωτα, όχι μόνο τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όλης της χώρας – πλην των Αθηνών – αλλά το σύνολο της οικονομίας της περιφέρειας, απαγορεύοντας στην ουσία την διοργάνωση συνεδρίων και άλλων σχετικών εκδηλώσεων και καταστρέφοντας έναν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων που επένδυσαν στον Συνεδριακό Τουρισμό εμπιστευόμενοι το αναπτυξιακό θεσμικό πλαίσιο και κατ’ επέκταση το ελληνικό κράτος.


Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών στηρίζει τους επιχειρηματίες που προσπαθούν να δώσουν ζωή στην περιφέρεια, γι’ αυτό το λόγο σας ζητάμε να στηρίξετε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, η οποία δια στόματος πρωθυπουργού είχε υποσχεθεί μέτρα υπέρ της περιφέρειας.



       Με εκτίμηση
       Ο Πρόεδρος
                                                                                
             Νικήτας Δολαψάκης 

Διαφήμιση