Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγελία Καρούσων για κοπή πεύκων στον Τρυπατέ

Καταγγελία Καρούσων για κοπή πεύκων στον Τρυπατέ

16

 Κοντεύει να ξεχαστεί σχεδόν το θέμα της αμφισβητούμενης έκτασης στο Τρυπατέ με την αντιπαράθεση μεταξύ της Συντεχνίας των ξυλουργών και των κατοίκων των Καρυών.
Μετά τις παλινωδίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η έκταση του πρώην στρατοπέδου παραμένει στο στρατό, όμως φαίνεται ότι κάποιοι λειτουργούν χωρίς να νιώθουν καν την ανάγκη να ζητήσουν και σχετικές αδειοδοτήσεις. Έτσι σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Καρυών κατά αγνώστων, στις 2 Φεβρουαρίου, ξεριζώθηκαν αρκετές δεκάδες πεύκα σε μια περιοχή 3-4 στρεμμάτων.
Ο Δημήτρης Κρητικός μας δήλωσε ότι πήγαν επιτόπου στην περιοχή μαζί με το Δασάρχη Κώστα Μπέλλα όπου διαπίστωσαν πως περίπου 40 πεύκα ήταν ξεριζωμένα και σκαμένο το έδαφος στην εν λόγω έκταση.
Εκεί λοιπόν που αν πειράξει κανείς ένα πεύκο μπλέκει, φαίνεται πως κάποιοι θέλουν να κάνουν χωράφι την επίμαχη περιοχή. Αναμένεται η έρευνα του Δασαρχείου αλλά και το αν θα υπάρξει εκδήλωση… ανάλογου ενδιαφέροντος και μετά την καταγγελία.


Δεντροφύτευση
Για τη συγκεκριμένη περιοχή του Τρυπατέ ο πολιτιστικός & εξωραϊστικός σύλλογος Καρυών Η ΑΝΑΛΗΨΗ έχει ζητήσει να γίνουν εργασίες αναδάσωσης. Μάλιστα έχει εξασφαλίσει 440 δενδρύλλια πεύκης, για τα οποία έχουν ζητήσει να υπάρξει από πλευράς του Δασαρχείου υπόδειξη για το σημείο φύτευσης.
Μάλιστα απαντώντας ο κ. Μπέλλας στο σύλλογο ενημερώνει χαρακτηριστικά ότι: “όσο αφορά στη φύτευση των 440 δενδρυλλίων που σας χορηγήθηκαν για την αναδάσωση τμήματος της δημόσιας δασικής έκτασης της συγκεκριμένης περιοχής που κάηκε το 1998 ή οποιαδήποτε άλλης δημόσιας δασικής έκτασης της περιφέρειας Καρυών θα πρέπει αυτή να σας υποδειχθεί από την υπηρεσία μας” (σ.σ. Δασαρχείο).
Πράγμα που ζητούν και οι Καρούσοι έτσι ώστε να αναδείξουν την ευαίσθητη αυτή περιοχή του Τρυπατέ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνεδρίαση για το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ την Πέμπτη
Επόμενο άρθροΕκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη μαστίχα- κοινωνία στο Γυμνάσιο Καλλιμασιάς