Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Εισήγηση στο ΣτΕ κατά των διορισμών νέων διοικητών σε Δρομοκαΐτειο και Παμμακάριστο

Εισήγηση στο ΣτΕ κατά των διορισμών νέων διοικητών σε Δρομοκαΐτειο και Παμμακάριστο

16

Πρόταση με την οποία ζητείται η ακύρωση των αποφάσεων του υπουργού Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη (Ιούνιος 2005) για το διορισμό νέων διοικητών στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο και το νοσοκομείο Παμμακάριστος πρόκειται να υποβληθεί στο Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας Α.Κότσης και Γ.Ποταμιάς εισηγούνται να γίνουν δεκτές οι σχετικές αιτήσεις των νοσοκομείων, καθώς και παλαιών μελών των Διοικητών τους Συμβουλίων, για την ακύρωση των διορισμών νέων διοικητών, αναπληρωτών διοικητών και νέων μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των εν λόγω νοσοκομείων.


Σύμφωνα με τους δύο συμβούλους Επικρατείας, τα νοσοκομεία έχουν ιδρυματικό χαρακτήρα, δηλαδή ιδρύθηκαν με χρήματα από διαθήκες. Αναφέρουν πως κατ’ επέκταση οι διορισμοί που έγιναν στα νοσοκομεία είναι αντίθετοι στο άρθρο 109 του Συντάγματος που αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται η μεταβολή του περιεχομένου και των όρων διαθήκης ή δωρεάς.
Κατά τους εισηγητές, αντίκειται στο Σύνταγμα γιατί αλλοιώνονται ανεπίτρεπτα οι όροι της διαθήκης των δωρητών και διαθετών των δύο νοσοκομείων, που αναφέρονται στη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου.


Επίσης, οι εισηγητές αναφέρουν πως είναι αντισυνταγματικές οι αρμοδιότητες που έχουν ανατεθεί στους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές, που αφορούν στη δικαστική και εξώδικη εκπροσώπηση των νοσοκομείων, τις μετακινήσεις του προσωπικού και τις τοποθετήσεις προϊσταμένων, όπως και τον πειθαρχικό έλεγχο.


Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: news.in.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνεδρίαση για το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ την Πέμπτη
Επόμενο άρθροΕκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη μαστίχα- κοινωνία στο Γυμνάσιο Καλλιμασιάς