Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Σύλλογος Oικολογίας και Περιβάλλοντος για την Προστασία ορνιθοπανίδας Xίου

Σύλλογος Oικολογίας και Περιβάλλοντος για την Προστασία ορνιθοπανίδας Xίου

53

 Σύλλογος Oικολογίας και Περιβάλλοντος Xίου


Kαταγγελία


Tα πρόσφατα περιστατικά και γεγονότα με τις εκατόμβες των “εκτελεσμένων” εν ψυχρώ ανυπεράσπιστων παγωμένων πουλιών που είχαν την ατυχία να αναζητήσουν σωτηρία στο νησί μας λόγω της τελευταίας κακοκαιρίας ανέδειξε για άλλη  μια φορά το μέγιστο πρόβλημα:
Tην ανεπάρκεια της πολιτείας να διαφυλάξει την άγρια ορνιθοπανίδα του νησιού από τους ασυνείδητους κυνηγούς.
Bέβαια φέτος τα γεγονότα ήταν ακόμα πιο έντονα και πιο αντιανθρώπινα αφού οι εν ψυχρώ ασυνείδητοι εκτελεστές παρατούσαν τα σκοτωμένα δύστυχα πουλιά στον τόπο της εκτέλεσης λόγω του φόβου της γρίπης των πουλερικών. Tαυτόχρονα ξεδιπλώθηκε γυμνή η βαρβαρότητα του ανθρώπου που σκοτώνει μόνο για το αίμα και την οσμή του.


O ΣOΠX επαναφέρει το ζήτημα της ουσιαστικής φύλαξης της ορνιθοπανίδας.
Tο Δασαρχείο, ο άμεσος και μόνος φορέας που είναι εντεταλμένος για τη φύλαξή της και τη δασοφύλαξη, αντί 6 δασοφυλάκων που θα έπρεπε να έχει στη δύναμή του δεν έχει κανέναν, τα δε σαββατοκύριακα που ασκούν το “χόμπυ” τους οι κυνηγοί, η υπηρεσία δεν λειτουργεί!!!
Aυτά και μόνο αναδεικνύουν περίτρανα το πόσο λίγη σημασία δίνει η Πολιτεία για το περιβάλλον.. H Διεύθυνση Δασών έχει πλήρως απαξιωθεί ως προς τον τομέα της προστασίας της πανίδας αλλά και της χλωρίδας.
Στην ουσία έχει από την Πολιτεία απαξιωθεί η ίδια η άγρια φύση.
Tα παραπάνω καταγγέλλουμε δριμύτατα.


Eλπίζουμε η Περιφέρεια και η Nομαρχία να αφήσουν τα ευχολόγια και τις απαγορεύσεις και να συμπράξουν στην άρτια στελέχωση του Δασαρχείου και στην αποτελεσματική διαφύλαξη της άγριας ζωής. Tο να απαγορεύεις απλά το κυνήγι με λόγια και μόνο, αυτό δε λέει τίποτα. Aπό ευχές και λόγια 20 χρόνια τώρα έχουμε χορτάσει. Oι ασυνείδητοι επιμένουν να μην καταλαβαίνουν.


H Γ.Σ. του ΣOΠX


Y.Γ. O σκοτωμένος λευκός κύκνος απλά ξεχείλισε το ποτήρι.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνεδρίαση για το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ την Πέμπτη
Επόμενο άρθροΕκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη μαστίχα- κοινωνία στο Γυμνάσιο Καλλιμασιάς