Αρχική Νέα Τοπικά Λαϊκές Πολυκατοικίες Χριστού Βαρβασίου: Παραμένουν διστακτικοί οι κάτοικοι

Λαϊκές Πολυκατοικίες Χριστού Βαρβασίου: Παραμένουν διστακτικοί οι κάτοικοι

5

 Σταθεροί στις αποφάσεις των συνελεύσεων τους παραμένουν οι κάτοικοι στις Λαϊκές Πολυκατοικίες Χριστού Βαρβασίου. Παρά τη νέα πρόταση του υπουργείου Πρόνοιας για επιδότηση του ενοικίου που περιλαμβάνεται ως ειδική διάταξη στο Σχέδιο νόμου για την “Ενίσχυση της Οικογένειας και λοιπές διατάξεις” όσο διάστημα χρειαστεί για να γίνουν νέες κατοικίες, οι κάτοικοι δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται πια κανένα και έτσι δεν θα φύγουν από τα σπίτια τους παρά μόνο αν χτιστούν άλλες πολυκατοικίες και μετακομίσουν εκεί.
Οι 70 οικογένειες που συνεχίζουν να διαμένουν στο συγκρότημα των πολυκατοικιών τονίζουν ότι είναι χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι που ακόμα και αν αποδέχονταν το σχέδιο νόμου δεν θα μπορούσαν να συμπληρώσουν το ποσό των 200 ΕΥΡΩ που προβλέπεται ως επίδομα, ώστε να νοικιάσουν νέο σπίτι.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η επιτροπή του άρθρου 18 απέρριψε τη δημοπράτηση του έργου για την ανακατασκευή της πολυκατοικίας “407” του συγκριτήματςος, μετά τη προσφυγή της αντιπολίτευσης.
Ολα τα νέα δεδομένα, που περιμένουν να τους κοινοποιηθούν και επίσημα, αναμένεται να απασχολήσουν σε προσεχή γενική συνέλευση το σύλλογο των κατοίκων στις πολυκατοικίες Χριστού.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύλλογος Oικολογίας και Περιβάλλοντος για την Προστασία ορνιθοπανίδας Xίου
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 10/2/2006