Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος “Αποικιοκρατική” χαρακτηρίζει την επίσκεψη Τσίφτη η Ν.Ε. Χίου του ΠΑΣΟΚ!- μετρημένη απάντηση...

“Αποικιοκρατική” χαρακτηρίζει την επίσκεψη Τσίφτη η Ν.Ε. Χίου του ΠΑΣΟΚ!- μετρημένη απάντηση Τσίφτη

16

Ενοχλημένη φαίνεται η ΝΕ Χίου του ΠΑΣΟΚ από την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας στο νησί κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα φθάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει… ιθαγενείς τους πολίτες της Χίου για αυτά που “έμαθαν” από το Σέργιο Τσίφτη ο οποίος πραγματοποίησε “αποικιοκρατικού” τύπου επίσκεψη, μην λαμβάνοντας υπόψη ότι από κανένα αιρετό όργανο δεν είχαμε κάποια αντίδραση.
Στη συνέχεια παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΝΕ και τη λιτή απάντηση του κ. Τσίφτη:


ΝΕ Χίου ΠΑΣΟΚ
“Ολοκληρώθηκε η τριήμερη αποικιοκρατική επίσκεψη του Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Χίο. Οι “ιθαγενείς” της Χίου έμαθαν ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. σχεδίασε και έλυσε σε δύο χρόνια όλα τα προβλήματα, δημοπράτησε το τάδε έργο, συμβασιοποίησε τα δείνα. Τα (3) Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης που πέρασαν από το Βόρειο Αιγαίο, με δεκάδες Γενικούς Γραμματείς, πρώτη φορά που έγινε τέτοια ενημέρωση.
Μέχρι σήμερα νομίζαμε ότι η Περιφέρεια μέσω της Διαχειριστικής Αρχής δίνει εγκρίσεις για δημοπρατήσεις και εντάξεις έργων (δεδομένου ότι τα έργα του ΠΕΠ είναι συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ποσοστό 75%). Το τριήμερο όμως που μας πέρασε μάθαμε ότι στους Νομούς που δε μας είναι αρεστοί οι Αιρετοί Δημοπρατούμε, Συμβασιοποιούμε και αν χρειαστεί Εκτελούμε και τα έργα από την Περιφέρεια.
Κατά τ’ άλλα στη συνέντευξη Tύπου βέβαια δεν ακούσαμε τίποτα για την επικείμενη κατάργηση του υπουργείου Αιγαίου (τι έγινε άραγε με εκείνη τη Νησιωτική Πολιτική!).
Δεν ακούσαμε απολύτως τίποτα για την ανεξέλεγκτη αύξηση των Ναύλων στην Ακτοπλοΐα και το διπλασιασμό τους στην Άγονη Γραμμή Χίου – Ψαρών.
Οι παραγωγικές τάξεις του Νομού μας δεν έχουν καμία ενημέρωση για την κατάργηση της επιδότησης του επιτοκίου στα δάνεια των επιχειρήσεων.
Δεν ενημερωθήκαμε για την καθυστέρηση στην πληρωμή των προγραμμάτων “Βοήθεια στο Σπίτι” και την περικοπή 12 θέσεων εργασίας στα ΚΕΠ του Νομού μας.

Δεν έγινε ενημέρωση για τους ναυτικούς μας οι οποίοι πριν προλάβουν να χαρούν τις αυξήσεις στις συντάξεις τους επί υπουργείας Ανωμερίτη, μαθαίνουν ότι ο νόμος τροποποιείται και μειώνεται το εισόδημά τους.

Είναι λυπηρό ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ως θεσμικός αντιπρόσωπος της πολιτείας να μετατρέπεται σε απλό κομματάρχη και να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα στα τοπικά κομματικά όργανα της Ν.Δ. στη Χίο, μετακινούμενος από χωρίον εις χωρίον. Αντικατέστησε την τοπική ΝΟΔΕ κάνοντας πράξη τη Δεξιά αντίληψη περί ταύτισης του κράτους με κόμμα. Μέσα από πανηγυριώτικες επικοινωνιακού τύπου “αποβάσεις”, νομίζουν ότι θα κρύψουν τις αδυναμίες και τις αυθαιρεσίες της Νέας Διακυβέρνησης του κ. Καραμανλή.
Δυστυχώς είναι η ίδια η κυβέρνηση που δημιουργεί το αίσθημα της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας στους κατοίκους του νησιού μας”.

 

Απάντηση Τσίφτη

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,  κ. Σέργιος Τσίφτης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Ώστε η τετραήμερη επίσκεψη μου στη Χίο ήταν αποικιοκρατικού χαρακτήρα. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ενημερώνοντας το λαό της Χίου – όπως είναι βασική μου υποχρέωση- για τα έργα που εντάχθηκαν, συμβασιοποιήθηκαν, δημοπρατήθηκαν και εκτελούνται θα προκαλούσα τόση θλίψη στους συντάκτες της ανακοίνωσης. Και βέβαια απάντηση για το αν λειτουργώ ως κομματάρχης έχουν προκαταβολικά δώσει οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης”.