Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΛΑΔΑ: προβλέψεις Δημοκρίτειου για τον καιρό

ΕΛΛΑΔΑ: προβλέψεις Δημοκρίτειου για τον καιρό

5

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Μυστική συνάντηση κυβέρνησης με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας καταγγέλλει ο ΣΥΝ


ΑΠΕ
Περιοδεία στη Δράμα πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος

Δράμα
Τελευταία ενημέρωση 10/02/06 21:00
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Ο Αλ.Αλαβάνος καταγγέλλει την κυβέρνηση για απόκρυψη συνάντησης με διευθυντικά στελέχη όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας κατά την οποία κλήθηκαν να προετοιμαστούν τεχνικά για μαζική παγίδευση έως και 30.000 κινητών τηλεφώνων ανά εταιρεία στο πλαίσιο της πρόσφατης κοινοτικής οδηγίας για την καταγραφή των τηλεπικοινωνιών έως και δύο έτη.


Στο πλαίσιο περιοδείας στη Δράμα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατήγγειλε ακόμη την κυβέρνηση ότι απέκρυψε πως μέσα στις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την προαναφερόμενη σύσκεψη ήταν και η εγκατάσταση διπλών κωδικών και θυρών ασφαλείας, σε όλους τους χώρους πρόσβασης των τηλεπικοινωνιακών δικτύων και κέντρων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.


Ο Αλέκος Αλαβάνος απηύθυνε, επίσης, πρόσκληση συνεργασίας προς τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ λέγοντας, «τον καλώ να προχωρήσουμε σε κοινούς αγώνες, στοχεύοντας σε δυο κατευθύνσεις».


«Πρώτον, να αποχωρήσει άμεσα η Ελλάδα από τη Σύμβαση του 2000 της ΕΕ που δίνει την δυνατότητα της παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των πολιτών των κρατών-μελών της ΕΕ από ξένες υπηρεσίες. Δεύτερο, να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο, μέσα κι έξω από τη Βουλή, ώστε να μην υλοποιηθούν τα νέα μέτρα που επιδιώκει να εφαρμόσει η ΕΕ» ανέφερε.


Ερωτηθείς εάν ο Συνασπισμός θα υιοθετήσει την πρόταση μομφής που επιθυμεί να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο Αλ.Αλαβάνος σημείωσε ότι «πρωταρχικό μας μέλημα είναι να στηρίξουμε τη Δημοκρατία και όχι να εντυπωσιάσουμε και πάνω σε αυτή τη βάση είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε κοινές δράσεις».


Μ.Ξενογιαννακοπούλου: «Πολύ θετική η πρόταση Αλαβάνου»


«Πολύ θετική» βρήκε η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου την πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου, για συνεργασία των δυο κομμάτων της αντιπολίτευσης στο θέμα των υποκλοπών.

Από την Ξάνθη, όπου βρέθηκε την Παρασκευή, η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι το Κίνημα ήταν ανέκαθεν υπέρ ενός διαλόγου με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου σε μια κοινή δράση και πρωτοβουλία πάνω στα μείζονα κοινωνικά θέματα.


Αναφερόμενη στην πρόταση του Αλέκου Αλαβάνου για συνεργασία ώστε να αποχωρήσει η Ελλάδα από τη Σύμβαση του 2000, η κ. Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι είναι αναγκαία η συνεργασία ώστε να αποτραπούν φαινόμενα παραβίασης του κράτους δικαίου.

Σχολιάζοντας την καταγγελία του πρόεδρου του ΣΥΝ, ότι η κυβέρνηση απέκρυψε την πραγματοποίηση συνάντησης με στελέχη των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η υπόθεση των υποκλοπών έχει πολλές πτυχές που φανερώνουν το εύρος των πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά.

«Ο κ. Καραμανλής και ολόκληρη η κυβέρνηση είναι υπόλογοι απέναντι του ελληνικού λαού» υπογράμμισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, σημειώνοντας: «Όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αποτελούν παραβίαση των κανόνων δικαίου και των δημοκρατικών ευθυνών. Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε από την πρώτη στιγμή και συγκάλεσε την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ενώ οι βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτή ζήτησαν την κλήτευση όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων. Επιπλέον, ζητήθηκε η παραίτηση όλων των συναρμόδιων υπουργών. Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει πάντα το ίδιο, γιατί κρύβεται ο κ. Καραμανλής πίσω από τους υπουργούς του που καθημερινά με τις δηλώσεις τους αναδεικνύουν την σοβαρότητα της υπόθεσης των υποκλοπών; Γιατί σιωπά ο Έλληνας πρωθυπουργός;»news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΜΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠεριφέρεια: συνέχιση ημερίδων για το Δ’ ΚΠΣ
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 12/2/2006