Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ομοσπονδία εκπαιδευτικών ΤΕΕ: επιστολή προς καθηγητές

Ομοσπονδία εκπαιδευτικών ΤΕΕ: επιστολή προς καθηγητές

25

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι


Η Ομοσπονδία μας συνεχίζει τις ενημερωτικές επισκέψεις στους καθηγητές των ΤΕΕ τόσο στο λεκανοπέδιο όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η ανταπόκριση των συναδέλφων είναι για εμάς άκρως ενθαρρυντική διότι πολλοί είναι εκείνοι που προσχωρούν στο συνδικαλιστικό χώρο της ΤΕΕ, ενώ έχουμε προσκλήσεις από περιοχές, της περιφέρειας κυρίως, για επίσκεψη – ενημέρωση με σκοπό την ίδρυση νέων ΕΛΤΕΕ.
Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση διότι οι καιροί είναι κρίσιμοι και πρέπει να αποφύγουμε τα χειρότερα στην επερχόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
Η μεταστροφή του κλίματος υπέρ της ΟΛΤΕΕ, παρά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα κάτω από τη μέση γνωστών διασπαστικών κύκλων του συνδικαλιστικού κινήματος της Τεχνικής Εκπαίδευσης, καθοδηγούμενων από την ΟΛΜΕ, μας υποχρεώνει να δίνουμε καθημερινά τη μάχη της ενημέρωσης και να βοηθούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο δικό τους συνδικαλιστικό χώρο την ΟΛΤΕΕ και όχι στο συνδικαλιστικό χώρο των καθηγητών Μέσης εκπαίδευσης στον οποίο ούτως ή άλλως είναι μια μικρή μειοψηφία.
Η ΟΛΜΕ με πρόσφατη επιστολή της “προς τους καθηγητές και τις καθηγήτριες της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης” προσπαθεί με την γνωστή μέθοδο της παραπληροφόρησης να τους εξηγήσει πόσο ενδιαφέρεται για την ΤΕΕ και τους καθηγητές της, τι προτείνει για την αναβάθμιση της ΤΕΕ κλπ.


Προς τι όμως αυτό το όψιμο ενδιαφέρον της ΟΛΜΕ;


Είναι η πρώτη φορά που η ΟΛΜΕ απευθύνεται με ιδιαίτερη επιστολή προς τους καθηγητές και τις καθηγήτριες της ΤΕΕ και αναγκάζεται να το κάνει, διότι αντιλαμβάνεται ότι αυτοί φεύγουν από το χώρο της και προσχωρούν στην ΟΛΤΕΕ.
Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις και να διευκρινίσουμε όλα τα γκρίζα σημεία, να αποκαλύψουμε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της επιστολής, γιατί πιστεύουμε ότι οι συνάδελφοι έχουν νου και γνώση και μπορούν να κρίνουν.
Στην επιστολή και συγκεκριμένα στην ενότητα τι διεκδικούμε για την ΤΕΕ η ΟΛΜΕ απαιτεί, ως προνομιακός συνομιλητής της υπουργού Παιδείας, να ξεκινήσει διάλογο για τα προβλήματα και το μέλλον της ΤΕΕ ενώ όταν άρχιζε ο διάλογος στο ΕΣΥΠ για την εκπαίδευση και συγκεκριμένα για την ΤΕΕ η ΟΛΜΕ αποχώρησε αφήνοντας τους συμμετέχοντες στη συζήτηση να προτείνουν και να αυτοσχεδιάζουν, διότι δε γνώριζαν σε βάθος την ΤΕΕ και τα προβλήματα της.
Η ΟΛΤΕΕ την περίοδο εκείνη κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση την οποία σας έχουμε κατ’ επανάληψη γνωστοποιήσει και η οποία είναι  προϊόν  διαλόγου με εκπαιδευτικούς της ΤΕΕ, συνεδρίου, ημερίδων κλπ.


Στην ίδια ενότητα της επιστολής αναφέρεται: Η ΟΛΜΕ έχει καταθέσει τις προτάσεις της  για την ΤΕΕ, αλλά και γενικότερα για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την πρόσβαση  στην τριτοβάθμια  εκπαίδευση από 6-10-2004.


Η απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ (6-10-2004, σελ.4) αναφέρει: “Πρωταρχικό στοιχείο της εκπαιδευτικής μας πρότασης είναι η ανάπτυξη ενός τύπου σχολείου στη λυκειακή βαθμίδα, του Eνιαίου Λυκείου, στο πλαίσιο της καθιέρωσης της 12χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης”
Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι στόχος της ΟΛΜΕ είναι η καθιέρωση ενός τύπου λυκείου, του Ενιαίου Λυκείου, δηλαδή ζητά την κατάργηση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και για ένα αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα που το ονομάζει “μεταβατική περίοδο” μέχρι να καθιερωθεί το Ενιαίο Λύκειο, χρυσώνει το χάπι μιλώντας για 2 τύπους Λυκείου.
Στην ίδια απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ ( 6-10-2004 ) προτείνεται η πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ως εξής: Πρόσβαση των αποφοίτων της ΤΕΕ σε ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, χωρίς παραπάνω φραγμούς και ποσοστά και αναλογικά με το δυναμικό της.


Η πρόταση της ΟΛΤΕΕ όμως είναι σαφής και συγκεκριμένη: Πρόσβαση των αποφοίτων ΤΕΕ μετά από πανελλήνιες εξετάσεις σε ίσο αριθμό μαθημάτων (6) με τους απόφοιτους των Ενιαίων Λυκείων. Τα μαθήματα θα είναι: Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική και 3 μαθήματα ειδικότητας.                       Ο συντελεστής βαρύτητας θα είναι ίδιος για όλα τα μαθήματα. Ο αριθμός των εισαγομένων σε ΑΕΙ – ΑΤΕΙ θα είναι αναλογικός με το μαθητικό δυναμικό της Γ’ τάξης.


Στη συνέχεια της επιστολής και στην ενότητα Να δοθούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα των ΤΕΕ η ΟΛΜΕ εκφράζει τη λύπη της για τη μαθητική διαρροή των ΤΕΕ…


Η άποψη της ΟΛΤΕΕ είναι ότι εκτός των ευθυνών που έχουν οι πολιτικές ηγεσίες του ΥΠΕΠΘ μεγάλο μέρος ευθύνης έχει και η ίδια η ΟΛΜΕ που ζητούσε να φύγει η δήθεν  κατάρτιση από τα ΤΕΕ (ποια κατάρτιση άραγε;), να μειωθούν οι ειδικότητες των ΤΕΕ, τα οποία μάλιστα αποκαλούσε “χώρους υγειονομικής ταφής κοινωνικών αποβλήτων”…….
Εδώ όμως μπαίνουν μερικά αδήριτα ερωτήματα στα οποία η ΟΛΜΕ οφείλει εξηγήσεις προς τους καθηγητές της ΤΕΕ.
* Γιατί ζητά αόριστα η ΟΛΜΕ “τη λήψη άμεσων μέτρων ενίσχυσης της ΤΕΕ από την φετινή χρονιά” χωρίς να προτείνει άμεσα μέτρα αλλά μόνο τη βελτίωση της υποδομής τους και τη στήριξη του έργου των εκπαιδευτικών, μέτρα που είναι αιτήματα δεκαετιών;
* Γιατί δεν προτείνει π.χ. οι απόφοιτοι των ΤΕΕ να έχουν δυνατότητα εισαγωγής και στα ΑΕΙ όπως προτείνει η ΟΛΤΕΕ;
* Μήπως οι μαθητές μας είναι ανίκανοι ενώ οι άλλοι των Ε.Λ. που μπήκαν στα πανεπιστήμια με 1,53 είναι ικανοί;


Συνεχίζοντας η ΟΛΜΕ στην ενότητα Για την αναβάθμιση της ΤΕΕ η ΟΛΜΕ ζητά την “Ενίσχυση της γενικής παιδείας και των γενικών τεχνολογικών γνώσεων” 
Γνωρίζουμε όλοι ότι το μόνιμο σύνθημα “ενίσχυση της γενικής παιδείας” δεν είναι πάντα αρεστό στο χώρο της ΤΕΕ, διότι αυτό σημαίνει μείωση των διδασκομένων ωρών στα μαθήματα ειδικότητας.
Είναι επίσης γνωστό σε όλους ότι η αιτία των γνωστικών κενών που παρουσιάζουν οι μαθητές μας στα μαθήματα γενικής παιδείας πρέπει να αναζητηθεί  στο Γυμνάσιο και το Δημοτικό όπου υπάρχουν περιθώρια αναστροφής της κατάστασης αυτής .
Το επαγγελματικό σχολείο δεν μπορεί να μετατραπεί σε ένα ιδιότυπο φροντιστήριο γενικής παιδείας και αν συνέβαινε αυτό δεν θα είχε λόγο ύπαρξης. Στην περίπτωση αυτή το μόνο “θετικό” αποτέλεσμα θα ήταν ο διορισμός χιλιάδων καθηγητών γενικών μαθημάτων εις βάρος των καθηγητών “τεχνικών” ειδικοτήτων.
Τι σημαίνει όμως η φράση γενικές τεχνολογικές γνώσεις η οποία “σερβίρεται” για πρώτη φορά;
Εδώ η ΟΛΜΕ προσπαθεί έντεχνα, όπως πάντα, να μας πει ότι για να υπάρξει άμεση και ουσιαστική αναβάθμιση της ΤΕΕ οι μαθητές μας πρέπει να μαθαίνουν γενικές τεχνολογικές γνώσεις δηλαδή όχι επαγγελματικές γνώσεις και εργαστηριακές δεξιότητες.
Το είδος όμως αυτό της εκπαίδευσης λέγεται προεπαγγελματική εκπαίδευση και ανήκει στη γενική εκπαίδευση!
Στην ίδια ενότητα η ΟΛΜΕ θέλοντας να δείξει μεγαλοψυχία προς τους καθηγητές της ΤΕΕ αναφέρει ότι δεν θα δεχθεί να μειωθούν οι θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών με πρόσχημα την κατάργηση ειδικοτήτων.
Όλοι οι καθηγητές που υπηρετούμε στην ΤΕΕ θυμόμαστε καλά ότι η ΟΛΜΕ επί σειρά ετών ζητούσε να φύγει η κατάρτιση από την εκπαίδευση εννοώντας  ότι πρέπει να καταργηθούν κάποιες ειδικότητες οι οποίες προσφέρουν κατάρτιση.


Συνεχίζουμε με την ανάλυση  Σχετικά με το συνδικαλιστικό κίνημα.
 Εδώ γίνεται μια προσπάθεια να εμφανιστεί ο χώρος της Γενικής και της Τεχνικής Εκπαίδευσης σαν ενιαίος και ότι οι καθηγητές των περισσοτέρων ειδικοτήτων μπορούν να εργαστούν σε όλους τους τύπους σχολείων. Αυτό είναι αναληθές, διότι οι περισσότεροι κλάδοι καθηγητών της ΤΕΕ δεν μπορούν να διδάξουν σε Γυμνάσια – Λύκεια και όσοι καθηγητές μπορούν να το κάνουν αποτελούν μια πολύ μικρή μειοψηφία σε σχέση με τους καθηγητές της Γενικής Εκπαίδευσης.
Πιο κάτω η ΟΛΜΕ πληροφορεί “υπεύθυνα” τους καθηγητές της ΤΕΕ ότι απαγορεύεται η ταυτόχρονη εγγραφή σε ΕΛΤΕΕ και ΕΛΜΕ όπως ρητά αναφέρει ο Ν. 1264/82.
Συνάδελφοι η ΟΛΤΕΕ δεν συνιστά στους καθηγητές της ΤΕΕ την διπλή εγγραφή σε ΕΛΤΕΕ και ΕΛΜΕ, διότι ο φυσικός συνδικαλιστικός χώρος των καθηγητών της ΤΕΕ είναι οι ΕΛΤΕΕ. Εν τούτοις για όσους το επιθυμούν μπορούν να το κάνουν χωρίς περιορισμούς με την επισήμανση ότι δεν μπορούν να ψηφίζουν σε δύο όργανα (ΕΛΤΕΕ και ΕΛΜΕ) αντιπροσώπους για ΟΛΤΕΕ και ΟΛΜΕ.
Για το θέμα αυτό και για άλλα συναφή, η ΟΛΤΕΕ απευθύνθηκε σε έγκριτο νομικό (Επίκουρο Καθηγητή Πανεπιστημίου, δικηγόρο στον Άρειο Πάγο και επί πολλά χρόνια νομικό σύμβουλο του ΥΠΕΠΘ) και έλαβε καταφατική απάντηση. Η απάντηση έχει κοινοποιηθεί σε όλα τα ΤΕΕ με δελτίο τύπου από 6/4/2005. Ωστόσο το μέρος της γνωμοδότησης που αφορά τη διπλή εγγραφή, σας το κοινοποιούμε με παράρτημα στο τέλος της επιστολής.


Περί … διάσπασης.
Συνάδελφοι, στις επισκέψεις στα σχολεία που πραγματοποιεί η ΟΛΤΕΕ , σε συνεργασία με τις ΕΛΤΕΕ, διαπιστώνει ότι οι θέσεις της γίνονται αποδεκτές από όλους τους συναδέλφους, με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια.
Οι αντιρρήσεις που  εκφράζονται από κάποιους (συνήθως συνεργαζόμενους με ΕΛΜΕ ή και μέλη ΔΣ ΕΛΜΕ) αφορούν μόνο ένα θέμα τη λεγόμενη διάσπαση. Σε όλα τα άλλα οι αντιρρησίες δεν μπορούν να εκφέρουν ουσιαστικό αντίλογο.
Η θέση της ΟΛΜΕ για ένα και μοναδικό τύπο Λυκείου και συνακόλουθα κατάργηση της ΤΕΕ από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση βρίσκουν αντίθετους τους καθηγητές της ΤΕΕ
Στη μαγική λοιπόν λέξη διάσπαση, η ΟΛΜΕ έχει εναποθέσει τις ελπίδες της, για τον στραγγαλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος της ΤΕΕ, με σκοπό τη μονοπώληση όλου του χώρου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και προώθηση συντεχνιακών αντιλήψεων και ουτοπικών ιδεοληψιών.
Για την ΟΛΤΕΕ, για όλους εμάς, ο χώρος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρίζεται (όπως και σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη) σε δύο διακριτά μέρη τη Γενική Εκπαίδευση και την Τεχνική Εκπαίδευση. Δεν είναι λοιπόν παράξενο η Γενική Εκπαίδευση και η Τεχνική Εκπαίδευση να έχει η κάθε μια το δικό της συνδικαλιστικό φορέα και οι δύο αυτοί φορείς να είναι υποχρεωμένοι να συνεργάζονται;
Αν μπει κανείς στη λογική της λεγόμενης διάσπασης, ποιος είναι άραγε ο διασπαστής η ΟΛΤΕΕ ή η ΟΛΜΕ;
Η ΟΛΤΕΕ δεν δραστηριοποιείται στο χώρο της Γενικής Εκπαίδευσης και δεν υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει κανενός είδους “διάσπαση” στο χώρο των Γυμνασίων και των Λυκείων .
Σε κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο προκύπτουν τα ακόλουθα ερωτήματα:
* Γιατί η ΟΛΜΕ δεν σέβεται την ιδιαιτερότητα της Tεχνικής Eκπαίδευσης και με την πρακτική της προκαλεί διάσπαση στους καθηγητές της ΤΕΕ;
* Γιατί η ΟΛΜΕ στην επιστολή της προς τους καθηγητές και τις καθηγήτριες της ΤΕΕ δεν λέει τα ίδια με αυτά που λέει και στο πρόσφατο Ανοιχτό Γράμμα προς όλους τους καθηγητές / τριες και συγκεκριμένα τη φράση το σχολείο απαξιώνεται και παραμένει ξεχασμένο, διχασμένο (σε Ενιαίο Λύκειο και ΤΕΕ )…
Δεν σημαίνει αυτό ότι το ΤΕΕ είναι το σχολείο το οποίο προκαλεί διχασμό, και όταν υπάρξει μόνο ένα Λύκειο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το Ενιαίο Λύκειο τότε θα δεν θα υπάρχει διχασμός;
Δεν είναι αυτό μια ομολογία ότι θέλει την κατάργηση της ΤΕΕ από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση;
Γιατί δεν το αναφέρει ξεκάθαρα στους εκπαιδευτικούς της ΤΕΕ και λέει άλλα στη μια επιστολή και άλλα στην άλλη;
* Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα μέλη ΔΣ των ΕΛΜΕ δεν έχουν υπηρετήσει σε σχολεία ΤΕΕ και δεν γνωρίζουν ούτε τους κλάδους όλων των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ των οποίων τα συμφέροντα  υποτίθεται ότι εξυπηρετούν;
* Ποιόν πείθει ο ισχυρισμός ότι στο ΔΣ της ΟΛΜΕ  υπάρχουν και κάποιοι  “τεχνικοί” οι οποίοι γνωρίζουν την ΤΕΕ και άρα η ΟΛΜΕ γνωρίζει σε βάθος όλα τα προβλήματα της ΤΕΕ και υπηρετεί πιστά τα συμφέροντά της;
* Δεν είναι αλήθεια ότι στο χώρο της ΟΛΜΕ επικρατούν απόψεις αναχρονιστικές και καθόλου κολακευτικές για την ΤΕΕ και κατά συνέπεια όσοι κατά καιρούς “τεχνικοί” βρέθηκαν στο ΔΣ της ΟΛΜΕ έχουν “μεταλλαχθεί” ή αποχώρησαν;
* Γιατί η ΟΛΜΕ δεν δέχεται κανενός είδους συνεργασία με την ΟΛΤΕΕ για τα θέματα τουλάχιστον της ΤΕΕ;
* Γιατί η ΟΛΜΕ ακολουθεί την τακτική της μη συνδιαλλαγής με το σκεπτικό ότι αν συμβεί αυτό θα “αναγνωρίσει” και θα “νομιμοποιήσει” την ΟΛΤΕΕ;
Δεν γνωρίζει ότι τα συνδικαλιστικά σωματεία αναγνωρίζονται και νομιμοποιούνται από τα πρωτοδικεία και όχι από την ίδια;
* Γιατί το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να αποχωρεί από οποιαδήποτε ημερίδα, συνέδριο ή άλλη εκδήλωση, εφ΄ όσον συμμετέχει και η ΟΛΤΕΕ, απόφαση την οποία άλλοτε τηρεί και άλλοτε όχι;
* Γιατί η ΟΛΜΕ καταγγέλλει την ΟΛΤΕΕ σα διασπαστή ενώ συνεργάζεται με ένα άλλο “διασπαστή” την ΟΛΤΕΚ (Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου);
* Γιατί δεν κατήγγειλε ποτέ την ΟΚΠΕ (Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) σα διασπαστή αφού με την ίδια λογική οι καθηγητές ΠΕ06 και ΠΕ11 που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα έπρεπε να είναι μέλη της ΔΟΕ;
* Γιατί η ΟΛΜΕ δεν δέχεται εκσυγχρονισμό της Γενικής Εκπαίδευσης με την εισαγωγή νέων σύγχρονων τεχνολογικών μαθημάτων σε γυμνάσια και λύκεια, γεγονός που έχει συμβεί σε όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα των προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών;
* Γιατί ο εκπρόσωπος του ΔΣ της ΟΛΜΕ στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής δεν πρότεινε, στο πρόσφατο νομοσχέδιο όπου θεσμοθετήθηκε για τους απόφοιτους των Ενιαίων Λυκείων η βάση του 10 για εισαγωγή στα ΑΕΙ -ΑΤΕΙ, τη μεταφορά των θέσεων που δεν καλύπτονται από τους υποψήφιους των Ενιαίων Λυκείων στους υποψήφιους απόφοιτους των ΤΕΕ ενώ το αντίστροφο ισχύει εδώ και χρόνια.
* Γιατί η ΟΛΜΕ όχι μόνο δεν επιθυμεί την ύπαρξη τεχνολογικής διάστασης στη Γενική Εκπαίδευση αλλά ζητά και την κατάργηση της πληροφορικής ως μάθημα όταν στην εισήγηση του ΔΣ για το 12ο συνέδριο της (η οποία υπερψηφίστηκε) αναφέρει: Οι τεχνολογίες πληροφόρησης και επικοινωνίας δεν είναι σωστό να αντιμετωπίζονται ως μαθήματα, όσο ως μέσα και διαδικασίες για τη δημιουργία ενός ελκυστικού μαθησιακού περιβάλλοντος.
Αυτή η θέση δεν σημαίνει ότι η πληροφορική πρέπει να μετατραπεί από μάθημα σε ένα “ελκυστικό εποπτικό μέσο”;
* Γιατί η ΟΛΜΕ δε ζητάει επίσημα και επίμονα την αύξηση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος της Τεχνολογίας στο Γυμνάσιο και κυρίως στο Λύκειο όπου διδάσκεται για 1 ώρα ενώ στο Πολυκλαδικό η διδασκαλία του ήταν 5 ώρες;
* Γιατί η ΟΛΜΕ δε ζητάει επίσημα και επίμονα τη μείωση του ωραρίου των υπευθύνων εργαστηρίων ΣΕΚ και ΣΕ κατά 3 ώρες όπως συνέβη και για τους υπεύθυνους εργαστηρίων φυσικών επιστημών;
Δεν γνωρίζει ότι οι υπεύθυνοι εργαστηρίων ΣΕΚ και ΣΕ προσφέρουν εργαστηριακή διδασκαλία πιο δύσκολη και επικίνδυνη και ότι το αίτημά τους είναι παλαιό και δίκαιο;
* Γιατί πανικοβάλλεται η ΟΛΜΕ όταν βλέπει τους καθηγητές της ΤΕΕ να αποχωρούν από τις ΕΛΜΕ; Δεν είναι το φυσιολογικό αυτό;
Μήπως θα έπρεπε να παραμείνουν μέλη μιας ομοσπονδίας που έχει σαν πρωταρχικό στόχο την κατάργηση της τεχνικής εκπαίδευσης  από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση;


Συνάδελφοι υπάρχουν και άλλα ερωτηματικά για την ΟΛΜΕ τα οποία δεν μπορούμε, λόγω χώρου να υποβάλλουμε.
Η Ομοσπονδία μας και όλοι οι καθηγητές οι οποίοι είναι συσπειρωμένοι γύρω μας γνωρίζουμε ότι το κλίμα που δημιουργήθηκε δεν είναι ευχάριστο. Η μεταβατική περίοδος δεν θα είναι μεγάλη. Σύντομα όλοι οι καθηγητές της ΤΕΕ θα προσχωρήσουν στα όργανα που γνήσια τους εκφράζουν.
Σήμερα όμως δεν μπορούμε να δεχθούμε την κατάργηση της Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και τη μετατροπή της σε  μεταλυκειακή κατάρτιση απροσδιόριστης μορφής.
Ας απαντήσει κάθε καλοπροαίρετος συνάδελφος μπορούν οι καθηγητές της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης να δεχθούν τις προτάσεις της ΟΛΜΕ;


Πάντως είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνεργασία ΟΛΤΕΕ – ΟΛΜΕ θα βοηθήσει στην πρόοδο και επίλυση γενικότερων προβλημάτων του κλάδου.
Με το σκεπτικό αυτό καλούμε δημοσίως την ΟΛΜΕ σε συνδιοργάνωση ημερίδας, διημερίδας ή όποιας άλλης εκδήλωσης επιθυμεί, σε όποια πόλη της χώρας εκείνη επιθυμεί προκειμένου να εκθέσουμε ενώπιος ενωπείω τις απόψεις και να συνδιαμορφώσουμε θέσεις για την παραπέρα πορεία των αλλαγών στην εκπαίδευση και ιδιαίτερα την Τεχνική Εκπαίδευση.
Τέλος προτείνουμε την ίδρυση Συνομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΔΕΤΕ) και την ίδρυση, επιτέλους, του Εκπαιδευτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΕΕΕ) με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών φορέων Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


Το Δ.Σ. της ΟΛΤΕΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠεριφέρεια: συνέχιση ημερίδων για το Δ’ ΚΠΣ
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 12/2/2006