Αρχική Νέα Τοπικά Νομαρχία: υποβολή προτάσεων για την προετοιμασία της 4ης Προγραμματικής Περιόδου

Νομαρχία: υποβολή προτάσεων για την προετοιμασία της 4ης Προγραμματικής Περιόδου

8

 Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2005 με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σ. Τσίφτη, πραγματοποιήθηκε Ενημερωτική Ημερίδα σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας για το σχεδιασμό του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Περιφέρειας για την Δ΄ Προγραμματική Περίοδο (2007 – 2013).
Στην εν λόγω ημερίδα αφού παρουσιάσθηκε σε συντομία, η δομή και το περιεχόμενο της πρότασης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπως καθορίσθηκε από το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας που προέκυψε μετά την διαδικασία διαβούλευσης με τους κοινωνικούς φορείς και των τριών νομών.
Η δομή και το περιεχόμενο της πρότασης της περιφέρειας για την Δ΄ προγραμματική περίοδο, οι εγκύκλιοι εφαρμογής για την κατάρτιση του προγράμματος καθώς και οι προτάσεις των φορέων όπως απαντήθηκαν στα ερωτηματολόγια της περιφέρειας βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας στην διεύθυνση www.pepba.gr
Στα πλαίσια της διαδικασίας ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την σύνταξη και υποβολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Περιφέρειας για την Δ΄ Προγραμματική Περίοδο, ζητήθηκε από τους φορείς προγραμματισμού μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2006, η υποβολή προτάσεων ενδεικτικών αναγκαίων έργων – δράσεων που έχουν τις προϋποθέσεις ένταξης στην Δ΄ Προγραμματική περίοδο.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου
προκειμένου να συγκεντρώσει και να υποβάλει προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προτάσεις έργων – δράσεων απέστειλε ήδη επιστολή προς τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς του Νομού, με την οποία ζητείται η συμβολή τους και η αποστολή των προτάσεων τους μέχρι 16/2/2006, προκειμένου στην συνέχεια αυτές να αποτελέσουν ένα συνολικό ολοκληρωμένο σχέδιο έργων και δράσεων για την επόμενη προγραμματική περίοδο και το οποίο θα εγκριθεί από προσεχές Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Η συμμετοχή όλων στην εν λόγω αναπτυξιακή διαδικασία κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για να μπορέσουμε με την συμβολή όλων να καταγραφούν, να αναδειχθούν και να συζητηθούν διεξοδικά τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει ο Νομός καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης του για επόμενη προγραμματική περίοδο.


Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ
ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠεριφέρεια: συνέχιση ημερίδων για το Δ’ ΚΠΣ
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 12/2/2006