Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Ε.Ε.: Αειφόρος ανάπτυξη στη γεωργία, στη δασοκομία και στην αλιεία και οι...

Ε.Ε.: Αειφόρος ανάπτυξη στη γεωργία, στη δασοκομία και στην αλιεία και οι προκλήσεις των κλιματικών αλλαγών

22

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή εξέδωσε γνωμοδότηση πρωτοβουλίας με θέμα “Αειφόρος ανάπτυξη στη γεωργία, στη δασοκομία και στην αλιεία και οι προκλήσεις των κλιματικών αλλαγών”. Η ΕΟΚΕ εκτιμά ότι οι δραστηριότητες της υπαίθρου, η γεωργία, η δασοκομία αλλά και η αλιεία έχουν παραγάγει πολύ λίγες εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, και για τον λόγο αυτό οι τομείς αυτοί δεν έχουν προβληθεί στην πολιτική της ΕΕ για τις κλιματικές αλλαγές.


Σύμφωνα με τις έρευνες της διακυβερνητικής ομάδας για τις κλιματικές αλλαγές η αλλαγή του κλίματος είναι αναπόφευκτη και για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό η ΕΕ να προετοιμαστεί για δράσεις προσαρμογής και σε αυτούς τους τομείς. Η ΕΟΚΕ θεωρεί απαραίτητο να αυξήσει η Ένωση σημαντικά τους πόρους για την έρευνα για την ανάλυση των κλιματικών αλλαγών και των πολιτικών προσαρμογής και την υλοποίηση προγραμμάτων ασφαλείας. Τούτο αφορά κυρίως τις δραστηριότητες που βασίζονται στους φυσικούς πόρους.


Η ΕΟΚΕ προτείνει επίσης όλες οι εκτάσεις της ΕΕ με δυνατότητα ανάπτυξης να θεωρηθούν παραγωγικές. Από αυτή την άποψη η ΕΕ πρέπει να βελτιώσει τις δράσεις για την αποτελεσματικότητα της προστασίας των τροφίμων και της διατήρησης της ασφάλειας τους. Οι απρόβλεπτοι παράγοντες των κλιματικών αλλαγών σε αυτές τις βασικές δραστηριότητες πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα υπόψη κατά τον σχεδιασμό της μελλοντικής πολιτικής της ΕΕ για τη γεωργία, τις ενισχύσεις, την παραγωγή, το εμπόριο και την ενέργεια.


Πηγή: EUROPA

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤους παλιούς μαθητές σκέφτηκε ο Σύλλογος Γονέων 3ου Δημοτικού
Επόμενο άρθροΑΟΑ: εγγραφές στη σχολή ιστιοπλοϊας