Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Ε.Ε.: Νέα σχέδια στην προώθηση της παραγωγής βιοκαυσίμων

Ε.Ε.: Νέα σχέδια στην προώθηση της παραγωγής βιοκαυσίμων

15

Εγκρίθηκε νέα στρατηγική της ΕΕ για τα βιοκαύσιμα. Η νέα αυτή στρατηγική της Επιτροπής περιλαμβάνει σειρά μελλοντικών μέτρων βασιζόμενων στην αγορά, νομοθετικών μέτρων και μέτρων για την έρευνα, με σκοπό την προώθηση της παραγωγής καυσίμων από πρώτες ύλες γεωργικής προέλευσης.


Συγκεκριμένα, το εν λόγω έγγραφο, το οποίο στηρίζεται στο πρόγραμμα δράσης για τη βιομάζα που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2005, θέτει τρεις κύριους στόχους:
* την προώθηση των βιοκαυσίμων τόσο στην ΕΕ όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες·
* την προετοιμασία για ευρείας κλίμακας χρήση των βιοκαυσίμων, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητά τους ως προς το κόστος και ενισχύοντας την έρευνα όσον αφορά τα καύσιμα ’δεύτερης γενιάς’·
* τη στήριξη των αναπτυσσόμενων χωρών στις οποίες η παραγωγή βιοκαυσίμων θα μπορούσε να τονώσει την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη.
Σε ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες η παραγωγή βιοκαυσίμων θα μπορούσε να αποφέρει οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, να μειώσει το λογαριασμό των εισαγωγών ενέργειας και να ανοίξει νέες μελλοντικές εξαγωγικές αγορές. Η βιοαιθανόλη θα μπορούσε παραδείγματος χάριν να αποτελέσει εφικτή εναλλακτική λύση για τις χώρες παραγωγούς ζάχαρης που επηρεάστηκαν από την πρόσφατη κοινοτική μεταρρύθμιση του τομέα της ζάχαρης. Η ΕΕ πρέπει επίσης να συνεχίσει να υποστηρίζει την έρευνα στον τομέα των βιοκαυσίμων δεύτερης γενιάς, όπως η αιθανόλη λιγνοκυτταρίνης, το βιοντίζελ Fischer-Tropsch και ο βιοδιμεθυλαιθέρας (bio-DME).

Πηγή: Euro-Info

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤους παλιούς μαθητές σκέφτηκε ο Σύλλογος Γονέων 3ου Δημοτικού
Επόμενο άρθροΑΟΑ: εγγραφές στη σχολή ιστιοπλοϊας