Αρχική Νέα Τοπικά Προϋπολογισμός Δήμου Καρδαμύλων και… προβολή έργου επί οθόνης!

Προϋπολογισμός Δήμου Καρδαμύλων και… προβολή έργου επί οθόνης!

5


Περισσότερο από τα στοιχεία του προϋπολογισμού αυτό που έκανε εντύπωση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδαμύλων ήταν η παρουσίαση με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας (power point) η κωδικοποιημένη παρουσίαση της πολιτικής που θα χαράξει η Δημοτική Αρχή.
Μια πολιτική που σίγουρα δεν έχει σχέση με το φετινό προϋπολογισμό, αλλά και με τις επόμενες δημοτικές εκλογές, κάτι που το επισήμανε η μείζονα μειοψηφία.
Το ζητούμε βέβαια για τη δημοτική Αρχή είναι αν αυτά τα σχέδια επί οθόνης (που τα έχουμε ξαναδεί και σε άλλους Δήμους χωρίς όμως να λύνουν τα προβλήματα), θα είναι εύκολο όχι μόνο να υλοποιηθούν αλλά κυρίως να απλοποιηθούν και να γίνουν κτήμα των Καρδαμυλιτών.
“Είναι ένας προσεγμένος προϋπολογισμός βάση του οποίου θα λειτουργήσει ο Δήμος το 2006”, σχολίασε για τον προϋπολογισμό ο Δήμαρχος Καρδαμύλων Νίκος Μαρινάκης εξαίροντας το έργο των υπηρεσιών για τη σύνταξή του.
Φθάνοντας στο συνολικό ποσό των 2.565.000 ΕΥΡΩ, ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε τα λεγόμενα εκ μέρους του Βαγγέλη Μελιτζάνη σαν επανάληψη των αντιπολιτευτικών λόγων των προηγουμένων χρόνων.

Αντιδράσεις
Ο κ. Μελιτζάνης επέρριψε ευθύνες στη Δημοτική Αρχή, και αφού χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη δουλειά των υπηρεσιών, είπε ότι ο προϋπολογισμός δεν είναι ισοσκελισμένος άρα δεν είναι αξιόπιστος. Μάλιστα προκάλεσε τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας, η αναφορά του πως αν άλλαζε σήμερα η Δημοτική Αρχή  τότε ο Δήμος θα είχε ένα μεγάλο άνοιγμα.
“Βομβαρδιστήκαμε και φέτος με πολλά εκατομμύρια. Δυστυχώς η φιλοσοφία του προϋπολογισμού είναι ίδια με την περσινή. Πολλά νούμερα αλλά λίγα έργα”, σχολίασε η Φωτεινή Φαφαλιού.
Έκκληση προς όλες τις πτέρυγες έκανε ο Τάσος Ποδιάς, σημειώνοντας ότι μέσα από αυτή τη φτωχή ΣΑΤΑ πρέπει να προετοιμαστούν οι μελέτες για τα έργα που μπορούν να εντάξουν στο Δ’ ΚΠΣ. “Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε αυτή τη μεγάλη πρόκληση”, σημείωσε ο κ. Ποδιάς.
Ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Κελεπερτζής, σχολίασε την τακτική της μείζονος μειοψηφίας που αντί να μείνει στην ουσία του προϋπολογισμού αναλώθηκε στα νούμερα. Τόνισε ότι μέχρι τον προσεχή Μάιο θα είναι σε εξέλιξη έργα άνω του 1 εκ. ΕΥΡΩ και ότι πολλά από τα έργα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της προβολής έχουν έτοιμες μελέτες και αναμένουν τις εντάξεις. “Δεν είπαμε ότι έγιναν θαύματα, έγιναν όμως βήματα μπροστά”, σημείωσε χαρακτηριστικά.
“Καθρεπτάκια για ιθαγενείς ανεξαρτήτως ποιος τα παρουσιάζει” χαρακτήρισε τα της προβολής η εκπρόσωπος του ΚΚΕ Κική Χατζηαντωνάκη που τόνισε ότι δεν αρκεί η διαπίστωση για τη συρρίκνωση του πληθυσμού. Διακόπηκε όμως άτσαλα από τον πρόεδρο του Δ.Σ. (που της ζήτησε να περάσει στο “δια ταύτα”), κάτι που προκάλεσε και την αντίδραση του ακροατηρίου.


Αποχώρηση μείζονος μειοψηφίας
Το κλείσιμο της συνεδρίασης ήταν αρκετά επεισοδιακό. Ο χαρακτηρισμός “αηδίες” για τα σχόλια του κ. Μελιτζάνη από πλευράς του κ. Δημάρχου προκάλεσε την αποχώρηση των συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας.
“Δεν είναι αηδία να λέτε ότι δεν πληρώθηκε εκδήλωση που έγινε το Δεκέμβρη”, συνέχισε ο κ. Μαρινάκης καταλήγοντας ότι έχει γίνει ένας πολύ σφικτός προϋπολογισμός που στόχο έχει την καλύτερη διαχείριση των χρημάτων του Δήμου ενώ σημείωσε ότι μέσα από αιτήσεις για μελέτες στην ΤΥΔΚ προετοιμάζονται και για το Δ’ ΚΠΣ.


Ένα λεπτό σιγή
1’ λεπτού σιγή τήρησε το ΔΣ Καρδαμύλων στη μνήμη του καπετάν Γιώργη Τράβαλου που έφυγε πρόσφατα. Ο εκλιπών ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου αποφοίτων του Λιβάνειου.


ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤους παλιούς μαθητές σκέφτηκε ο Σύλλογος Γονέων 3ου Δημοτικού
Επόμενο άρθροΑΟΑ: εγγραφές στη σχολή ιστιοπλοϊας