Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη ΠΟΣΔΕΠ: “το Πανεπιστήμιο που υπερασπιζόμαστε”

ΠΟΣΔΕΠ: “το Πανεπιστήμιο που υπερασπιζόμαστε”

5

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) των ΑΕΙ οργανώνει Ημερίδα την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου ’06, 11:00 π.μ., στο Αμφιθέατρο “Ι. Δρακόπουλος” του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα ” το Πανεπιστήμιο που υπερασπιζόμαστε”.


Η πολιτική για την ανώτατη εκπαίδευση έχει οδηγήσει τα Πανεπιστήμια και τους πανεπιστημιακούς σε αδυναμία να ανταποκριθούν με ακαδημαΐκούς όρους στο λειτούργημά τους.   Η πανεπιστημιακή κοινότητα αγωνιά και με ευθύνη αντιμετωπίζει την πολιτική αυτή καθώς και τις δραματικές συνέπειες που θα έχει, για το δημόσιο Πανεπιστήμιο, η αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης, η οποία προωθείται με τα νέα νομοθετήματα και την εξαγγελλόμενη αλλαγή του Συντάγματος.  


Έχουν προσκληθεί στην Ημερίδα για να διατυπώσουν τις θέσεις τους η Υπουργός Παιδείας, οι Αρχηγοί των Κομμάτων, οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, οι πρόεδροι όλων των Ομοσπονδιών της Εκπαίδευσης και οι εκπρόσωποι των φοιτητών.   Στην κρίσιμη στιγμή που αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο, η Ημερίδα αποσκοπεί στο να ακουστούν δημόσια, και να γίνουν ευρύτερα γνωστές, οι θέσεις όλων των φορέων.


Θα παρουσιαστούν οι απόψεις της ΠΟΣΔΕΠ για τις προτεραιότητες του δημόσιου Πανεπιστημίου, για τις συνέπειες των νέων ρυθμίσεων (ΔΟΑΤΑΠ, Δια Βίου Μάθηση, ’Διασφάλιση της ποιότητας’ στην ανώτατη εκπαίδευση, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, Ανωτατοποίηση των Εκκλησιαστικών Σχολών), αλλά και για τις επερχόμενες (αλλαγή του νόμου πλαισίου και κατάργηση του άρθρου 16  του Συντάγματος). Θα παρουσιαστούν επίσης οι προτάσεις-διεκδικήσεις που  αντιπαραθέτουν οι πανεπιστημιακοί στην πολιτική της υποβάθμισης και της απαξίωσης των πανεπιστημιακών σπουδών, δηλαδή το Πανεπιστήμιο που υπερασπίζονται.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤους παλιούς μαθητές σκέφτηκε ο Σύλλογος Γονέων 3ου Δημοτικού
Επόμενο άρθροΑΟΑ: εγγραφές στη σχολή ιστιοπλοϊας