Αρχική Νέα Τοπικά Τα προβλήματα των νησιών:Δεν βρισκόταν εργολάβος για τις Οινούσσες

Τα προβλήματα των νησιών:Δεν βρισκόταν εργολάβος για τις Οινούσσες

16


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ακριτικά νησιά ακόμα και όταν είναι να εκτελεστούν έργα ανέδειξε με πολύ απλό τρόπο η συζήτηση στη νομαρχιακή επιτροπή για την έγκριση δύο διαγωνισμών έργων στις Οινούσσες.
Συγκεκριμένα χρειάστηκε να γίνει διαγωνισμός για δεύτερη φορά, αφού ο πρώτος είχε βγει άγονος λόγω μη ενδιαφέροντος, για την ανακατασκευή της στέγης στο Δημοτικό σχολείο και ΤΕΕ Οινουσσών και την αποκατάσταση των προβλημάτων του οδικού δικτύου. Έργο προϋπολογισμού 30.000 ΕΥΡΩ το πρώτο και 40.000 ΕΥΡΩ το δεύτερο, όπου υπήρχαν 2 και 3 ενδιαφερόμενοι αντίστοιχα και τελικά οι ανάδοχοι τα ανέλαβαν με έκπτωση μόλις ύψους 2%!
Τη διαφωνία του λόγω της έκπτωσης εξέφρασε το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιάννης Γαϊσίδης, παρά τις εξηγήσεις τόσο από την προϊσταμένη της τεχνικής υπηρεσίας κα Τόπακα όσο και του Νομάρχη κ. Λαμπρινούδη για τις δυσκολίες που υπάρχουν στο να υπάρξουν εταιρείες που θα ενδιαφερθούν για να αναλάβουν έργα όπως στις Οινούσσες.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ενέκρινε την προκαταρκτική στατική μελέτη στα πλαίσια της μελέτης για τη βελτίωση της Εθνικής οδού Χίου- Καρδαμύλων στο ύψος της περιοχής του Σαραπιού. Με την αλλαγή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων θα πρέπει να κατασκευαστεί έτσι γέφυρα μήκους 11,5 μέτρων και σε ένα άλλο σημείο του οδικού δικτύου να κατασκευαστεί τοιχίο αντιστήριξης.
Όπως επισήμανε στην τοποθέτηση του ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης, η Ν.Α. Χίου με την ολοκλήρωση των μελετών για τη διαπλάτυνση του οδικού άξονα Χίου- Καρδαμύλων, την παράκαμψη της Καλλιμασιάς και του δρόμου στον Αϊ Γιώργη θα μπορεί να έχει ώριμα τα έργα για να τα εντάξει στο Δ’ ΚΠΣ.
Επίσης προχωρεί σε δημοπράτηση το έργο που θα γίνει στον αύλειο χώρο του 2ου Λυκείου όπου θα γίνει τοποθέτηση πλαστικού τάπητα στο νότιο μέρος της αυλής και πλαστικοποίηση των γηπέδων του μπάσκετ.
Επίσης η Ν.Α. ολοκλήρωσε το 2ο στάδιο της μελέτης για σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου Αγίας Φωτεινής με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης Δήμου Αγίου Μηνά (έργο που θα εκτελέσει ο Δήμος μέσα από χρηματοδότηση από ΕΠΤΑ και ΘΗΣΕΑ). Ακόμα εγκρίθηκε η στατική μελέτη για το Λιμεναρχείο, όπου σαν κτήριο θέλει να υπάρξουν παρεμβάσεις στην στατικότητά του το τμήμα όπου είναι το δώμα. Το έργο θα γίνει μέσα από κονδύλια- δωρεές που υπάρχουν από επιχειρηματίες του εφοπλιστικού κύρια χώρου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕνωση Χημικών: ναι στην επιτροπή για το νερό αλλά προσοχή στις αρμοδιότητες…
Επόμενο άρθροΣυζήτηση για τον προϋπολογισμό στο ΔΣ Αμανής