Αρχική Νέα Τοπικά Ομόφωνα: παρέμβαση στη ΔΟΥ Χίου για το πρόστιμο στο ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου

Ομόφωνα: παρέμβαση στη ΔΟΥ Χίου για το πρόστιμο στο ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου

12


Ως πολιτικό θέμα που πρέπει να επισημανθεί προς την οικονομική εφορεία αλλά και το υπουργείο Οικονομικών χαρακτήρισαν όλοι οι φορείς που πήραν μέρος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου το θέμα του καταλογισμού προστίμων στο ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου.
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου εξετάστηκε το πρόσφατο πρόστιμο ύψους 99.000 ΕΥΡΩ από τη ΔΟΥ Χίου ύστερα από φορολογικό έλεγχο στην περίοδο 1997-1999 αποφασίστηκε να σχηματιστεί επιτροπή υπό το Δήμαρχο Χίου, τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων, τον  Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου και τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου ώστε να έχουν καταρχήν συνάντηση με τον οικονομικό έφορο Χίου και να ζητήσουν μηδενισμό του προστίμου ή καταλογισμό του μικρότερου δυνατού.
Από τις τοποθετήσεις ξεχώρισε αυτή του νομαρχιακού συμβούλου Παναγιώτη Καμίτση που μετέφερε ως πρώην μέλος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου (κατά την επίμαχη περίοδο όπου καλλιτεχνικός διευθυντής ήταν ο Κώστας Αρζόγλου οπότε και αρχίζει η υπόθεση με τους καταλογισμούς προστίμων) την κατάσταση που βρίσκονται. Την ομηρία που βιώνουν με απανωτές δίκες και κλήσεις για καταθέσεις. Μάλιστα στις 24 Φεβρουαρίου υπάρχει νέα δίκη για το θέμα του καταλογισμού από τον έλεγχο των ορκωτών ελεγκτών.
Αρκετοί ήταν αυτοί που τόνισαν επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να μην γίνονται έλεγχοι σε μια επιχείρηση -όπως είναι το ΔΗΠΕΘΕ- αλλά πρέπει να γίνεται κατανοητό το έργο που προσφέρει στον πολιτισμό και ανάλογα να αντιμετωπίζεται.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕνωση Χημικών: ναι στην επιτροπή για το νερό αλλά προσοχή στις αρμοδιότητες…
Επόμενο άρθροΣυζήτηση για τον προϋπολογισμό στο ΔΣ Αμανής