Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ: ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση

Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ: ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση

6


Το αντικομουνιστικό μνημόνιο με τον τίτλο “Για την ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων” παρά τις επίμονες προσπάθειες των εμπνευστών του δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία στην κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να γίνουν υποχρεωτικά για τα κράτη- μέλη του, τα αντίστοιχα τρομοκρατικά μέτρα που το συνοδεύουν, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ που συνεχίζει ευχαριστώντας όλους όσοι πήραν θέση για το “αντικομμουνιστικό μνημόνιο”.

“Η έκταση που πήρε το πλατύ λαϊκό κίνημα διαμαρτυρίας που ξεσηκώθηκε στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ευρώπης ήταν ο βασικός παράγοντας της επιτυχίας.
Η Ν.Ε. του ΚΚΕ χαιρετίζει όλες και όλους που ύψωσαν τη φωνή τους δίπλα στη φωνή των κομμουνιστών και καταδίκασαν απερίφραστα το αντικομουνιστικό μνημόνιο. Η συμβολή τους ήταν καθοριστική ενάντια στους εμπνευστές αυτού του εκτρώματος.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσφορά των δύο βουλευτών του νομού, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του συνόλου των Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων, της ΤΕΔΚ, των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων αρκετών πρωτοβάθμιων σωματείων, μαζικών φορέων, της Πανεπιστημιακής κοινότητας και των φοιτητών και σπουδαστικών συλλόγων του νομού.
Ο ελληνικός λαός σύσσωμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα συμπαράστασης του ΚΚΕ αποδεικνύοντας ότι διαθέτει γνώση και ιστορική μνήμη, για τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, και τη μαζικών πολιτική δράση των κομμουνιστών.
Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός πολύ περισσότερο που γίνονται προσπάθειες να ζωντανέψει ξανά το “μνημόνιο” με “ήπια” φρασεολογία αλλά με την ίδια θυσία. Το κίνημα καταδίκης του μνημονίου κάθε μορφής είναι ανάγκη να συνεχιστεί και να δυναμώσει στην Ελλάδα και την Ευρώπη αφυπνίζοντας νέες συνειδήσεις”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕνωση Χημικών: ναι στην επιτροπή για το νερό αλλά προσοχή στις αρμοδιότητες…
Επόμενο άρθροΣυζήτηση για τον προϋπολογισμό στο ΔΣ Αμανής