Αρχική Νέα Τοπικά Οδηγίες Κτηνιατρικής υπηρεσίας: Σκότωσαν πάπιες στα Μεστά υπό το φόβο του ιού…

Οδηγίες Κτηνιατρικής υπηρεσίας: Σκότωσαν πάπιες στα Μεστά υπό το φόβο του ιού…

10

 Την προσοχή των κατόχων οικόσιτων πουλερικών συνιστά και πάλι η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου με αφορμή τα τελευταία θετικά κρούσματα σε κύκνους στο στέλεχος του ιού της γρίπης Η5Ν1 και στη χώρα μας.
Τονίζεται ότι απαγορεύεται η διατήρηση πουλερικών σε ανοικτούς χώρους (μάλιστα είναι ιδιαίτερα αυστηρή η οδηγία), να μαγειρεύεται καλά το κρέας και τα αυγά και να ενημερώνονται αμέσως η αρμόδια τοπική κτηνιατρική Αρχή σε περίπτωση που παρατηρηθούν θάνατοι πουλερικών σε ποσοστό μεγαλύτερο του 3% την εβδομάδα.
Να σημειωθεί ότι από τη Χίο δεκάδες είναι τα δείγματα νεκρών πτηνών που έχουν σταλεί μέχρι σήμερα για έλεγχο και μέχρι τώρα όλα τα αποτελέσματα είναι αρνητικά.
Υπάρχουν όμως και οι ακρότητες υπό το φόβο του ιού. Όπως για παράδειγμα στην περιοχή των Μεστών όπου θανατώθηκαν 21 πάπιες γιατί φοβήθηκαν ότι μπορεί να ήταν … γριπιασμένες! Όπως μας ενημέρωσαν από την κτηνιατρική υπηρεσία έγινε ο σχετικός έλεγχος και έκαψαν τα νεκρά πουλιά,.
Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η ενημέρωση στα σχολεία. Χθες κλιμάκιο ήταν στα Καρδάμυλα, ώστε να είναι ενήμερα τα παιδιά που μπορεί πάνω στο παιχνίδι της να έρθουν σε επαφή με οικόσιτα πτηνά.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕνωση Χημικών: ναι στην επιτροπή για το νερό αλλά προσοχή στις αρμοδιότητες…
Επόμενο άρθροΣυζήτηση για τον προϋπολογισμό στο ΔΣ Αμανής