Αρχική Νέα Τοπικά Το φάντασμα του “ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ” κυνηγά τους ναυτικούς του

Το φάντασμα του “ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ” κυνηγά τους ναυτικούς του

31

 Ήταν Ιούλιος του 2004 όταν ήρθε στην επικαιρότητα το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ με αφορμή τις κλήσεις που λάμβαναν για απολογία οι πρώην ναυτικοί του, επειδή θεωρούνταν υπεύθυνοι για τυχόν βύθιση του πλοίου στο λιμάνι του Κερατσινίου.
Έχοντας προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, μήπως και λάβουν κάποια στιγμή τα δεδουλευμένα τους, θεωρήθηκαν υπεύθυνοι από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που δεν είχαν φροντίσει να ελέγχουν το πλοίο ώστε να αποφευχθεί τυχόν κλίση.
Αναγκάστηκαν τότε να πάρουν πίσω τη συντηρητική κατάσχεση περιμένοντας εν τω μεταξύ μήπως και φιλοτιμηθεί το ΝΑΤ και χάριζε το χρέος των 170 εκατομμυρίων δραχμών στη χρεοκοπημένη Ναυτιλιακή Εταιρεία Χίου- λαϊκής βάσης- και πάρουν κατιτί από τα δεδουλευμένα του 1994 αν στην πορεία πωλείτο το πλοίο.
Να όμως που το θέμα επανέρχεται. Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσε η τοπική εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ καλούνται από το Λιμεναρχείο Κερατσινίου 11 πρώην ναυτικοί του ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ να απολογηθούν, κατόπιν διαταγής του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, για την κατάσταση του πλοίου που έχει πάρει “εγκάρσια κλίση”.
“Είχε γίνει η διαδικασία της άρσης κατάσχεσης που κοινοποιήθηκε στο Λιμεναρχείο Πειραιά στις 25 Οκτωβρίου 2004. Τώρα έρχεται δυστυχώς ποινική δίωξη από εισαγγελέα”, μας δήλωσε η νομική σύμβουλος των Χιωτών ναυτικών του πλοίου ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ Καλλιόπη Κάρμαντζη.
“Εμείς θα προχωρήσουμε σε κατάθεση απολογητικού υπομνήματος και να δούμε τι θα γίνει. Είναι κρίμα όμως. Πρόκειται για 11 άτομα, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας απεβίωσε, και τους ζητείται να βγάλουν αυτοί το φίδι από την τρύπα. Να δουν αυτοί τι θα γίνει με το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ. Πρέπει να δει το θέμα η Πολιτεία, αλλά και να μεριμνήσουν οι τοπικοί φορείς για το τι θα γίνει με το πλοίο”, σημειώνει η κα Κάρμαντζη.
Το οφείλουν άλλωστε αφού οι τοπικοί φορείς της Χίου, μαζί με δεκάδες πολίτες που συμμετείχαν στο μετοχικό κεφάλαιο χάνοντας επίσης τα χρήματά τους, ήταν οι κύριοι μέτοχοι της πάλαι ποτέ Ναυτιλιακής Εταιρείας Χίου.


Θοδωρής Πυλιώτης

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΛΛΑΔΑ: Ανασχηματισμός- Νέο Κυβερνητικό σχήμα
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 16/2/2006