Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Τα μικρόβια στήνουν χορό στα καροτσάκια του σούπερ μάρκετ, του Τάσου Σαραντή

Τα μικρόβια στήνουν χορό στα καροτσάκια του σούπερ μάρκετ, του Τάσου Σαραντή

24

 
Τα χερούλια στα καροτσάκια του σούπερ μάρκετ είναι τα πιο μολυσμένα με μικρόβια αντικείμενα σε σύγκριση με άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιεί το ευρύ κοινό, όπως για παράδειγμα τα πόμολα στις πόρτες των δημοσίων ουρητηρίων, αναφέρει υγειονομική έρευνα που διεξήχθη στη Νότια Κορέα.


Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτών εξέτασε έξι αντικείμενα που χρησιμοποιούνται ευρύτατα από το κοινό και προσδιόρισε τη συγκέντρωση μικροβίων. Τα χερούλια στα καροτσάκια του σούπερ μάρκετ παρουσιάζουν συγκέντρωση 1.100 αποικιών μικροβίων ανά 10 τετραγωνικά εκατοστά και ακολουθούν τα ποντίκια των υπολογιστών στα Ιντερνετ-καφέ με 690 αποικίες μικροβίων.


“Ο λόγος που παρατηρείται αυτή η συγκέντρωση μικροβίων είναι το γεγονός ότι η περιοχή είναι σχετικά μεγάλη και οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερο χώρο για να τοποθετήσουν τα χέρια τους”, εξήγησε ο Κουόν Γιουνγκ Λι μέλος της υπηρεσίας.


Οι χειρολαβές των λεωφορείων παρουσιάζουν συγκέντρωση 380 μονάδων μικροβίων και ακολουθούν τα πόμολα στις τουαλέτες με 340 μονάδες. Για να ολοκληρωθεί ο κατάλογος πρέπει να προσθέσουμε τα κουμπιά των ανελκυστήρων με 130 μονάδες και τις χειρολαβές του μετρό με 86 μονάδες. Η έκθεση καταλήγει ότι το καλό πλύσιμο των χεριών απομακρύνει όλα τα μικρόβια.

του Τάσου Σαραντή, ΗΜΕΡΗΣΙΑ 15/2/2006

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜάνος Μωραϊτης: κρυονική και… ξενοδοχείο ΑΠΟΛΛΩΝ!
Επόμενο άρθροΔΣ Χίου: οξεία αντιπαράθεση Παπαδόπουλου- Ντομάτα