Αρχική Νέα Τοπικά Βρήκε νομικό κενό η ΘΕΜΙΣ για το Δικαστικό Μέγαρο

Βρήκε νομικό κενό η ΘΕΜΙΣ για το Δικαστικό Μέγαρο

9

 Η ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης του οικοπέδου του Νοσοκομείου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον περασμένο Δεκέμβριο δυστυχώς δεν έλυσε και τις εκκρεμότητες για να ξεκινήσει η κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου στο παραχωρηθέν από το στρατό οικόπεδο στο στρατόπεδο Γκιάλα.
Ακόμα μέχρι σήμερα η ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ θέτει νομικά προβλήματα, τονίζει στο σημερινό πρώτο της θέμα η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, αφού δεν ικανοποιείται από τον όρο της παραχώρησης για χρήση μόνο του οικοπέδου Γκιάλα αλλά ζητά την πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή. Προφανώς το ζήτημα είναι ανάλογο με το θέμα που δημιουργήθηκε με την… ιχθυόσκαλα Χίου, όμως προξενεί μεγάλη εντύπωση το γιατί δεν το έθεσαν εκ των προτέρων οι νομικοί σύμβουλοι των ενδιαφερόμενων πλευρών- υπουργείων όταν υπέγραφαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών στις 29 Οκτωβρίου του 2004.
Μάλιστα το “πρόβλημα” παρουσιάστηκε στον πρόεδρο του Σωματείου Δικαστικών Υπαλλήλών Χίου, Βασίλη Βλάχο, που επιμένοντας στο ζήτημα της κατασκευής ήρθε σε επικοινωνία με τη ΘΕΜΙΣ. Η Κατασκευαστική εταιρεία αν και είχε ζητήσει εγγράφως (από τον περασμένο Μάιο) από τη Διεύθυνση οικονομικών του υπουργείου Δικαιοσύνης να γίνει η αλλαγή, χρειάστηκε η επέμβαση του συλλόγου έτσι ώστε να προχωρήσει η γραφειοκρατική διαδικασία. Το έγγραφο από το υπουργείο Δικαιοσύνης -και συγκεκριμένα από το Ταμείο Ανέγερσης Δικαστικών Μεγάρων- έφυγε προς το υπουργείο Οικονομικών (πρωτοκολλήθηκε στις 7/2/2006) έτσι ώστε να γίνει η σχετική τροποποίηση.
Η όλη διαδικασία πάντως δείχνει μια προσπάθεια κωλυσιεργίας από πλευράς της Κυβέρνησης που πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσει θα ικανοποιήσει άμεσα το παγχιακό αίτημα ανέγερσης Δικαστικού Μεγάρου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜάνος Μωραϊτης: κρυονική και… ξενοδοχείο ΑΠΟΛΛΩΝ!
Επόμενο άρθροΔΣ Χίου: οξεία αντιπαράθεση Παπαδόπουλου- Ντομάτα