Αρχική Νέα Τοπικά Εκθεσιακός χώρος και όχι υπαίθρια αγορά στο Καστρομηνά

Εκθεσιακός χώρος και όχι υπαίθρια αγορά στο Καστρομηνά

11


Με αλλαγή της εισήγησης από το Δήμαρχο Χίου, σχετικά με την έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης σε ότι αφορά τη δημιουργία υπαίθριας αγοράς στον Καστρομηνά, όπου ξεκαθαρίστηκε ότι η αναφορά γίνεται για εκθεσιακό χώρο εγκρίθηκε το σχετικό θέμα που εξετάστηκε παρουσία και εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Μάρκος Μεννής ανάπτυξε τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για ολοκλήρωση του έργου στο θέατρο Καστρομηνά, που επιθυμεί να λειτουργήσει τους θερινούς μήνες ως ένα πολιτιστικό κέντρο ανάλογο του ΟΜΗΡΕΙΟΥ.
Για προχειρότητα έκαναν λόγο τόσο ο Πέτρος Παντελάρας όσο και ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, που καταψήφισαν τελικά την Π.Σ. με τη ΔΕΥΑΧ (εκτός του Π. Ρισκάκη από τη μείζονα μειοψηφία). Ο Κοσμάς Αβραμίδης εξάλλου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα μέσω του οποίου έγινε το θέατρο Καστρομηνά και που αναφέρεται σε περιβαλλοντικό και εκπαιδευτικό κέντρο.

 

Από τον Εμπορικό Σύλλογο πήραν το λόγο οι Νίκος Δηράκης, Βασίλης Παππάς και κ. Βορριάς που εξήγησαν τους φόβους τους για τη δημιουργία ενός υπαίθριου παζαριού, που μπορεί μελλοντικά να ενοικιάζονται χώροι από επιχειρήσεις και επισήμαναν την κάθετη αντίθεση του εμπορικού κόσμου σε μια τέτοια προοπτική.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη: Ναυμαχία μεταξύ ΝΕΛ – Saos – Hellenic Seaways
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 19/2/2006