Αρχική Νέα Τοπικά Δελτίο τύπου ΥΕΝ για το νεκρό πρόσφυγα στις Οινούσσες

Δελτίο τύπου ΥΕΝ για το νεκρό πρόσφυγα στις Οινούσσες

10

Πέντε πρόσφυγες εντοπίστηκαν, μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, από περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Χίου, στην νοτιανανατολική ακτή της νήσου Οινουσσών, οι οποίοι κατευθύνονταν προς την ορεινή περιοχή.
Αμέσως ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός και ο Αστυνομικός Σταθμός Οινουσσών, προσωπικό των οποίων συνέλαβε τους πρόσφυγες και τους μετέφερε στο Ιατρικό Κέντρο Οινουσσών προς παροχή πρώτων βοηθειών.
Οι ανωτέρω συλληφθέντες δήλωσαν, ότι προέρχονται από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια, απ’ όπου ξεκίνησαν με πλαστική κωπήλατη λέμβο παιδικού τύπου, η οποία βυθίστηκε σε απόσταση 30μ. περίπου από τις ακτές των Οινουσσών. Μετά τη βύθιση της λέμβου, βγήκαν στην ακτή κολυμπώντας, εκτός από έναν συνεπιβάτη τους ηλικίας περίπου 25 ετών, ο οποίος δεν γνώριζε κολύμβηση και δεν κατάφεραν να τον βοηθήσουν.
Ακολούθησαν έρευνες από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, κατά την διάρκεια των οποίων σε απόσταση 300μ. περίπου από τις ακτές εντοπίστηκε και περισυνελέγη το πτώμα του 25χρονου πρόσφυγα.
Το πτώμα διεκομίσθει στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χίου ’’ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ΄΄ νεκροψία – νεκροτομή. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.