Αρχική Νέα Τοπικά Συνεχίζεται η απεργία ναυτικών, αντιδράσεις από τον αποκλεισμό

Συνεχίζεται η απεργία ναυτικών, αντιδράσεις από τον αποκλεισμό

11


Με διφορούμενα συναισθήματα έγινε δεκτή στη Χίο η ανακοίνωση της νέας 48ώρης απεργίας των ναυτικών, που συνεχίζει να κρατά από την περασμένη Πέμπτη τα πλοία δεμένα στα λιμάνια.
Ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης επισήμανε ότι από σήμερα θα αρχίζουν να φαίνονται οι ελλείψεις στην αγορά σε νωπά προϊόντα (γαλακτοκομικά και οπωροκηπευτικά), τονίζοντας ότι δεν μπορεί να μείνει χωρίς σύνδεση πολλές μέρες ένα νησί.
“Όμως παράλληλα έχουμε στο νομό ένα μεγάλο αριθμό ναυτικών -συνταξιούχων και εν ενεργεία- που θεωρούν ότι το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση θα τους πλήξει οικονομικά αλλά και θα τους καταλύσει κεκτημένα χρόνων. Ζητάμε από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να ακούσει τα αιτήματα των ναυτικών”, μας δήλωσε.
Με τη συνεχιζόμενη απεργία των ναυτικών δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία των νησιών, μας δήλωσε ο Δήμαρχος Χίου Μάρκος Μεννής. Ο κ. Δήμαρχος σχολίασε ότι ειδικά κάθε Τετάρτη με Παρασκευή φεύγουν φορτία από τη Χίο με ψάρια ιχθυοκαλλιεργειών και με προορισμό την Ιταλία που εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας επιφέρουν σοβαρό οικονομικό πλήγμα στις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας

Μαθημένοι από αποκλεισμούς δηλώνουν οι Ψαριανοί, δια του Δημάρχου Μανόλη Αγαπούση. Συνταξιούχος ναυτικός και ο ίδιος τονίζει ότι έχουν τα δίκια τους οι απεργοί, ενώ σχολιάζει πως την τελευταία κακοκαιρία τα Ψαρά έμειναν αποκλεισμένα 10 μέρες αλλά άντεξε!
Εν τω μεταξύ σήμερα πρόκειται να αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν νέα ακινητοποίηση συμπαράστασης στην απεργία των ναυτικών την προσεχή Τετάρτη, τα σωματεία των συνταξιούχων ναυτικών που εκπροσωπούν πλέον των 10.000 ατόμων.
Ο πρόεδρος της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών Νίκος Γιόμελος , μας σχολίασε ότι η πίεση από τους επαγγελματίες και τους νησιώτες πρέπει να ασκηθεί στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας που χρειάζεται να ακούσει τα αιτήματα από τα συνδικαλιστικά όργανα των ναυτικών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέα 48ώρη απεργία ναυτικών- δεμένα τα πλοία μέχρι την Τετάρτη
Επόμενο άρθροΔόθηκε λύση με C-130 για τα παιδιά από τη Μυτιλήνη