Αρχική Νέα Τοπικά Αξιοποίηση προγράμματος με ιδιώτες για υπόγειο parking στο παζάρι

Αξιοποίηση προγράμματος με ιδιώτες για υπόγειο parking στο παζάρι

26

“Είμαστε αντίθετοι με τις συμπράξεις έργων με ιδιωτικό τομέα, όμως από την ώρα που είναι επιλογή του υπουργείου εσωτερικών δεν είμαστε διατεθειμένοι να χάσουμε μερίδιο από τον “κορβανά” των 100 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ”, τόνισε ο Μάρκος Μεννής απαντώντας στις ενστάσεις για το θέμα της συνεργασίας με ιδιώτη για τη δημιουργία υπόγειου πολυόροφου χώρου στάθμευσης στην παλαιά λαχαναγορά.
Ο Πέτρος Παντελάρας σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για να το δουν τόσο γρήγορα, τονίζοντας ότι υπάρχει και πρόγραμμα επιδότησης θέσεων χώρου στάθμευσης οπότε μπορεί να βγει μόνο από επιδότηση το έργο του ιδιώτη.
Αντίθετη με τέτοιες συμπράξεις δήλωσε η Κίνηση Ενεργών Πολιτών δια του Αντρέα Μιχαηλίδη, αφού έτσι εκχωρούνται αρμοδιότητες των ΟΤΑ. Εξάλλου τόνισε ότι με ένα υπόγειο χώρο στάθμευσης φέρνουν κίνηση σε μία παροχή όπου οι δρόμοι δεν έχουν τα κατάλληλα γεωμετρικά στοιχεία, κάτι που υποστήριξε και ο Κοσμάς Αβραμίδης.
Ο κ. Μεννής σημείωσε επίσης στις απαντήσεις του ότι ο χώρος δεν θα μπορεί να δεχθεί πλέον των 140 αυτοκινήτων, ενώ θα διευκολύνει κύρια την αγορά και τους περίοικους χωρίς να αλλάζουν τα σχέδια για τη συνολική ανάπλαση της περιοχής του παζαριού.
Κατά της προκήρυξης ψήφισε ο Αντρέας Μιχαηλίδης. Πάντως πριν υπογραφεί η οποιαδήποτε συμφωνία με ιδιώτη, τονίστηκε ότι θα ζητηθεί από εταιρεία συμβούλων να μεριμνήσει για τα συμφέροντα του Δήμου έτσι ώστε η σύμπραξη που θα γίνει μεταξύ ιδιώτη και ΔΑΕΧ να διασφαλίζει το δημοτικό συμφέρον.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέα 48ώρη απεργία ναυτικών- δεμένα τα πλοία μέχρι την Τετάρτη
Επόμενο άρθροΔόθηκε λύση με C-130 για τα παιδιά από τη Μυτιλήνη