Αρχική Νέα Τοπικά Φουρτούνα στα λιμάνια με τη νέα 48ώρη απεργία των ναυτικών

Φουρτούνα στα λιμάνια με τη νέα 48ώρη απεργία των ναυτικών

7


Νέα 48ωρη απεργία έως τις 6 τα ξημερώματα της Παρασκευής αποφάσισε την Τρίτη η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Παράλληλα, το Πρωτοδικείο Πειραιά απέρριψε την αίτηση της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας, κρίνοντας ότι η προηγούμενη -πλέον- απεργία των ναυτικών ήταν νόμιμη.
Απόψε το βράδυ (7.00 μ.μ.) θα γινόταν σύσκεψη με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος κάλεσε σε νέα συνάντηση την ηγεσία της ΠΝΟ.
Στο λιμάνι του Πειραιά έχει δημιουργηθεί αδιαχώρητο, αφού περίπου 1.000 νταλίκες και φορτηγά περιμένουν ενδεχόμενη λύση της απεργίας, για να επιβιβαστούν στα πλοία.
Από το Πέραμα ωστόσο απέπλευσε το υπό σημαία Αγίου Βικεντίου φορτηγό-οχηματαγωγό πλοίο “Θεσσαλονίκη”, το οποίο κατευθύνεται στην Κρήτη, για να παραλάβει περισσότερα από 100 φορτηγά αυτοκίνητα με ευπαθή προϊόντα.
Η Εισαγγελία Πειραιά ωστόσο διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, καθώς τρία τουλάχιστον ναυτεργατικά σωματεία, μέλη της ΠΝΟ, κατήγγειλαν εγγράφως ότι το συγκεκριμένο πλοίο απέπλευσε με ελλιπή σύνθεση πληρώματος, ενώ δεν διαθέτει τα απαραίτητα σωστικά μέτρα.
Το πλοίο αναμένεται στην Κρήτη τα ξημερώματα της Τετάρτης, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι το οχηματαγωγό πλοίο “RO-RO”, που ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία ΣΑΟΣ, απέπλευσε με άδεια που έλαβε κανονικά από το Λιμεναρχείο Πειραιά.
Εν αναμονή του πλοίου “Θεσσαλονίκη” στην Κρήτη, παραγωγοί πρώιμων κηπευτικών στην Κρήτη έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό της νέας και της παλιάς εθνικής οδού στον κόμβο του αεροδρομίου Ηρακλείου, ζητώντας να μεταφερθούν άμεσα τα προϊόντα τους.

Παράλληλα ψαράδες δηλώνουν ότι θα αποκλείσουν το λιμάνι με τα καϊκια τους για να το εμποδίσουν να δέσει!

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιος φωτογραφικός διαγωνισμός για την ελιά από το Δήμο Αμφισσας
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 22/2/2006