Αρχική Νέα Τοπικά Τα προβλήματα των νησιών λόγω της απεργίας επισημαίνει στην Κυβέρνηση ο ΕΟΑΕΝ

Τα προβλήματα των νησιών λόγω της απεργίας επισημαίνει στην Κυβέρνηση ο ΕΟΑΕΝ

7

Αναφέροντας τα προβλήματα που παρατηρούνται στα νησιά από τη συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ, ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών απευθυνόμενος στους συναρμόδιους υπουργούς τονίζει σε ανακοίνωσή του “με διάθεση συμβιβασμού και ικανοποίησης των αιτημάτων των ναυτεργατών, σας ζητάμε άμεσα να δώσετε λύση στο πρόβλημα, περιορίζοντας την οικονομική και κοινωνική αναταραχή και ομαλοποιώντας έτσι τη λειτουργία της αγοράς”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 

“Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,


Η συνεχιζόμενη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας προκαλεί ήδη εμφανή και ουσιαστικά προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς αλλά και εφοδιασμού, ιδίως των μικρών νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου.

 Αρνητικές επιπτώσεις παρατηρούνται σε παραγωγικούς φορείς των Νησιωτικών Περιοχών όπως για παράδειγμα στους αγροτοπαραγωγούς της Κρήτης, οι οποίοι αδυνατούν να διαθέσουν τα ευπαθή προϊόντα τους στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά, ή στους εξαγωγείς ιχθυοτροφικών προϊόντων και νωπών ψαριών με σημαντικές ποσότητες να βρίσκονται καθηλωμένες στις αποβάθρες των λιμανιών.  Αποτέλεσμα αυτών, είναι να ακυρώνονται προγραμματισμένες συμφωνίες εξαγωγών σε αγορές του εξωτερικού και να εξανεμίζεται η δυνατότητα των Ελλήνων παραγωγών και εξαγωγέων για την διάθεση των προϊόντων τους σε αυτές.

Συγχρόνως, προβλήματα παρουσιάζονται και σε βασικά προϊόντα καθημερινής πρώτης ανάγκης, σε τρόφιμα, καύσιμα αλλά και σε φαρμακευτικό υλικό προκαλώντας κοινωνική αναστάτωση.

Με διάθεση συμβιβασμού και ικανοποίησης των αιτημάτων των ναυτεργατών, σας ζητάμε άμεσα να δώσετε λύση στο πρόβλημα, περιορίζοντας την οικονομική και κοινωνική αναταραχή και ομαλοποιώντας έτσι την λειτουργία της αγοράς.

Ευελπιστώντας σε άμεση και ουσιαστική λύση στο πρόβλημα, ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή σας στο αίτημα μας. 


                                                                                                     

                                                                                                        Με τιμή,
      Για τον Επιμελητηριακό Όμιλο
      Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών
                                                                                           
               Ο Πρόεδρος του Ε. Ο. Α. Ε. Ν.
                                                                                 Νικήτας Δολαψάκης         ” 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜοιραία πτήση για στρατιωτικό ελικόπτερο με 4 νεκρούς
Επόμενο άρθροΤιμητική πλακέτα από το Δήμο Χίου στην Πυροσβεστική