Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκκπαίδευσης: Ασπέτσα και μαστίχα!

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκκπαίδευσης: Ασπέτσα και μαστίχα!

14

Την τσάντα με το εκπαιδευτικό υλικό για τη μαστίχα που φέρει την ονομασία “το δέντρο που πληγώναμε”, πήραμε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Ομηρούπολης.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί και το κεντρικό θέμα του περιοδικού του Κέντρου, που ο τίτλος του αμέσως μας τράβηξε την προσοχή.
“Ασπέτσα”, από μια μίξη μπαχαρικών που κάνουν στους Ολύμπους και αποτελεί όπως μας ενημερώνουν, ένδειξη μιας ιδιαίτερης φιλοσοφίας ζωής.
“Όλοι έχουμε ανάγκη από μια προσωπική συνταγή που θα νοστιμεύει την καθημερινότητά μας. Επιδίωξή μας είναι η καλή σχέση με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Η ύπαρξή μας μέσα σ’ ένα μικρό ή μεγάλο σύνολο που Δε στερεί την ατομικότητά μας”, επισημαίνεται.
Από ανακυκλωμένο χαρτί το μπλοκ με τα φύλλα εργασίας, μας μαθαίνουν τα πάντα γύρω από τη μαστίχα, με έξυπνες ερωτήσεις, σχέδια, παιχνίδια κ.α..
Επίσης περιέχεται παζλ (για μικρά παιδιά) καθώς και ένα πολύ ωραίο μπλοκ ζωγραφικής όπου κάλλιστα μπορούν να σχεδιάσουν τα παιδιά το θέμα τους με το οικολογικό μολύβι που περιέχεται στο φάκελο.
Οι δραστηριότητες πάντως του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης δεν σταματά εδώ. Προχθές ομάδα μαθητών από το Δημοτικό του Αϊ Γιώργη Βροντάδου πήρε μέρος σε αναδάσωση που έγινε στην Κλειδού σε μια προσπάθεια να αγαπήσουν τα παιδιά το δάσος, να νιώσουν δικά τους τα μικρά δεντράκια, να καταλάβουν την αξία του πρασίνου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜοιραία πτήση για στρατιωτικό ελικόπτερο με 4 νεκρούς
Επόμενο άρθροΤιμητική πλακέτα από το Δήμο Χίου στην Πυροσβεστική