Αρχική Νέα Τοπικά Στο πλευρό των ναυτεργατών η Χίος

Στο πλευρό των ναυτεργατών η Χίος

9


“Η ναυτομάνα Χίος έδωσε μήνυμα συμπαράστασης και αγώνα στους ναυτεργάτες, τόνισε ο εκπρόσωπος των σωματείων των συνταξιούχων του ΝΑΤ Νίκος Γιόμελος υποδεχόμενος στην προκυμαία το πλοίο “Μυτιλήνη”.
Σε κλίμα ενότητας οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι ναυτικοί έχοντας τη στήριξη της συντριπτικής μερίδας των κοινωνικών φορέων του νησιού που με ψηφίσματα στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Χίου. Στη συνέχεια και χειροκροτώντας την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για συνέχιση της απεργίας στα λιμάνια του Πειραιά και της Πάτρας προχώρησαν σε πορεία μέχρι την Προκυμαία, αποκλείοντας για 10 λεπτά το δρόμο στο ύψος της Εθνικής Τράπεζας.
“Η ισχύς εν τη ενώσει” τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων της Λαγκάδας Νικόλας Κυριακός, σημειώνοντας ότι παρά το απαράδεκτο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης ενισχύεται ο αγώνας. “Γινόμαστε περισσότεροι δεν κατόρθωσε η κυβέρνηση να μας διασπάσει” σημείωσε ο κ. Κυριακός εξαίροντας τη στάση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και τέως προέδρου της ΠΕΜΕΝ Γιώργο Τούσσα που κατέβηκε για συμπαράσταση στο λιμάνι του Πειραιά.
Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν από τους συγκεντρωθέντες στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου σχετικά με δηλώσεις που έχουν ακουστεί από τα τηλεοπτικά κανάλια, είτε κυβερνητικών βουλευτών που χαρακτήριζαν τους ναυτικούς “ομάδα”, αλλά κυρίως κατά του προέδρου του Επιμελητηρίου Χίου για το ύφος των δηλώσεων σε τηλεοπτικό σταθμό (όπως σημειώσαμε στο χθεσινό φύλλο).
Αντίθετα χειροκροτήθηκε η παρουσία του Δημάρχου Χίου Μάρκου Μεννή που και ως Πρόεδρος της ΤΕΔΚ απέστειλε προχθές μήνυμα συμπαράστασης.
Συνεχίστηκαν εξάλλου τα μηνύματα συμπαράστασης στην απεργία των ναυτεργατών. Συγκεκριμένα Εργατικό Κέντρο Χίου, Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Ομοσπονδία ΕΒΕ, Σωματείο Εργαζομένων νομού Χίου, Σύλλογος Φίλων Εθνικής Αντίστασης, Παγχιακός σύλλογος ΑΜΕΑ, φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και καθηγητές του Πανεπιστημίου που έχουν υπογράψει το σχετικό κείμενο του συλλόγου “Δ. ΓΛΗΝΟΣ”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΛΛΑΔΑ: Επιστράτευση και επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά
Επόμενο άρθρο“Καφέδες και τσιγάρα” από την Κινηματογραφική Λέσχη