Αρχική Νέα Τοπικά Μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα των ναυτεργατών

Μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα των ναυτεργατών

7

 Στα μηνύματα συμπαράστασης του αγώνα των ναυτεργατών προστέθηκαν και άλλα χθες:
-της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ που μεταξύ άλλων σημειώνει: “…οι αγώνες των εργαζομένων δεν αντιμετωπίζονται με τα δικαστήρια, αλλά με διάλογο κάτι που η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πράττει αλλά προσπαθεί να φέρει αντιμέτωπους τους αγωνιζόμενους με άλλες κοινωνικές τάξεις ελπίζοντας έτσι να σπάσει η απεργία. Καταδικάζουμε την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών.
“Δεκαετίες ολόκληρες η Χίος ζει από τα εισοδήματα των ναυτεργατών, η οικονομία του νησιού επηρεάζονταν και επηρεάζετε από τη δική τους κατάσταση. Το μέλλον των επιχειρήσεων μας είναι άμεσα συνδεδεμένων με την τύχη των ναυτεργατών… Θεωρούμε την κυβέρνηση υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή, γιατί και εμείς σαν κλάδος έχουμε νοιώσει την αδιαφορία και αδιαλλαξία της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μας, ωράριο, φορολογικά, συνταξιοδοτικά”.


Σύλλογος εργαζόμενων ΟΤΑ
“… Η καινούργια μέθοδος που ακολουθεί η Κυβέρνηση είναι να επιτίθεται σε ένα κλάδο, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, βομβαρδίζοντας παράλληλα τους πολίτες με τις δήθεν αρνητικές επιπτώσεις από την απεργία και από δήθεν προνόμια των απεργών.
… Το πιο επώδυνο και επικίνδυνο όμως είναι, ότι έχουν καταφέρει οι κρατούντες να καταστήσουν απαθείς και ανενεργούς τους πολίτες, σε ζητήματα που θα έπρεπε να τους αφορούν άμεσα. Έτσι βλέπουμε να θίγονται και να ποδοπατούνται κάποιοι κλάδοι και οι υπόλοιποι να παραμένουν απαθείς και απλοί θεατές, παρότι γνωρίζουν ότι σε λίγο θα έρθει και η σειρά τους.
Γι’ αυτό… θα πρέπει τώρα να αποφασίσουμε να συμπαρασταθούμε ενεργά, στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα ισχυρό μέτωπο που πάνω του θα σταματήσει αυτή η νεοφιλελεύθερη επίθεση”.


Παγχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ:
“… Η συμπαράστασή μας αποτελεί πράξη αλληλεγγύης προς την κοινωνική τάξη των ναυτεργατών που είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνικοοικονομικής ζωής του νησιού μας και την οποία οφείλουμε να αποδεικνύουμε κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΛΛΑΔΑ: Επιστράτευση και επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά
Επόμενο άρθρο“Καφέδες και τσιγάρα” από την Κινηματογραφική Λέσχη