Αρχική Νέα Τοπικά Ψήφισμα Σωματείων Συνταξιούχων ΝΑΤ- καταδίκη της πολιτικής επιστράτευσης

Ψήφισμα Σωματείων Συνταξιούχων ΝΑΤ- καταδίκη της πολιτικής επιστράτευσης

7

 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
        ΝΑΤ     ΧΙΟΥ
             ΨΗΦΙΣΜΑ


Σήμερα, 22 Φεβρουαρίου 2006, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 10.30 πρωινή,  οι ναυτεργάτες  της Χίου συνταξιούχοι και εν ενεργεία  με τις οικογένειες μας, με την συμπαράσταση  φορέων του τόπου μας, συγκεντρωθήκαμε  σε μια μαζική  και αγωνιστική συγκέντρωση  στο Εργατικό Κέντρο Χίου για να διαμαρτυρηθούμε και να διαδηλώσουμε την κάθετη αντίθεση μας στην απόφαση της κυβέρνησης  για την πολιτική επιστράτευση  των πληρωμάτων των πλοίων .


Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε  τις παράνομες αποφάσεις και ενέργειες της κυβέρνησης με την πολιτική επιστράτευση των πληρωμάτων, πράξη αντισυνταγματική  ενάντια στις καθ΄όλα νόμιμες  απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών.


Καταγγέλουμε  τον κ. υπουργό Ε.Ν.  για την αδιάλλακτη στάση και ασυνέπεια του απέναντι στα δίκαια  αιτήματά μας  τόσο τα χρονίζοντα όσο και τα  πρόσφατα που προκύπτουν  από το βαθιά  αντιναυτεργατικό  και προκλητικά  φιλοεφοπλιστικό νομοσχέδιο.


Δηλώνουμε  την συμπαράστασή μας στους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες  και την απόφαση μας   για συνέχιση  με κάθε μέσο  των αγωνιστικών κινητοποιήσεων μέχρι την δικαίωση  του αγώνα μας και την απόσυρση του καταστροφικού  σχεδίου νόμου  που κατεδαφίζει  τα δικαιώματα μας  ως ναυτεργατών και ως νησιωτών.
Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι με κάθε μέσο και τρόπο να υπερασπιστούμε τα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα και κατακτήσεις, ως επίσης και το δικαίωμα μας σε σύγχρονες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που απειλούνται άμεσα από την πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΛΛΑΔΑ: Επιστράτευση και επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά
Επόμενο άρθρο“Καφέδες και τσιγάρα” από την Κινηματογραφική Λέσχη