Αρχική Νέα Τοπικά Αναστολή απεργίας από τους νικητές ναυτεργάτες- δρομολόγια για Χίο

Αναστολή απεργίας από τους νικητές ναυτεργάτες- δρομολόγια για Χίο

13


Την απόφαση να σταματήσει η απεργία έλαβε το μεσημέρι της Πέμπτης η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Έτσι, μετά από οκτώ ημέρες απεργίας, τα πλοία θα εκτελούν κανονικά τα δρομολόγιά τους από τις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με τους ναυτεργάτες να είναι οι νικητές αφού πλέον το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτών που δήλωσε δημόσια ότι δεσμεύθηκε ο υπουργός Μ. Κεφαλογιάννης.

 Η απόφαση τερματισμού των κινητοποιήσεων ελήφθη ομόφωνα από τη διοίκηση της ΠΝΟ.
Τα 14 συνολικά σωματεία της ΠΝΟ έκριναν τελικά, έπειτα και από την απόφαση πολιτικής επιστράτευσης που πήρε η κυβέρνηση, ότι η απεργία έπρεπε να τερματιστεί.
Μετά την αναστολή της απεργίας δεν αποκλείεται η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να ζητήσει από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη και την άρση της πολιτικής επιστράτευσης που έχει επιβληθει στους ναυτικούς για ακτοπλοϊκά πλοία από τα ξημερώματα της 22ας Φεβρουαρίου.
Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο εκτελών χρέη προέδρου της ΠΝΟ, Ευάγγελος Κούζιλος, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή αποδεικνύει “την ευαισθησία της Ομοσπονδίας στα προβλήματα του κοινωνικού συνόλου”.
Νωρίτερα, είχε σημειωθεί ένταση στο λιμάνι του Πειραιά, όταν το πλοίο “Δημητρούλα” απέπλευσε, σπάζοντας κάβους, κίνηση που αποδοκιμάστηκε έντονα από τους συγκεντρωμένους ναυτεργάτες. Στον Πειραιά, οι ναυτεργάτες πραγματοποίησαν νωρίς το απόγευμα πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

 

Δρομολόγια

Να σημειώσουμε ότι στις 11.00 το βράδυ αναμένεται το πλοίο ΜΥΤΙΛΗΝΗ από Λεσβο με προορισμό τον Πειραιά.

Επίσης σχετικάμε τα δρομολόγια του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ ο κεντρικός πράκτορας στη Χίο της HELLENIC SEAWAYS έδωσε στη δημοσιότητα το ακόλουθο πρόγραμμα:

Πέμπτη, 23/2- 18.00: Πειραιάς- Χίος

Παρασκευή, 24/2- 00.30: Χίος- Μυτιλήνη
Παρασκευή, 24/2-8.30: Χίος- Πειραιάς

Παρασκευή, 24/2- 16.30: Πειριάς- Χίος και στη συνέχεια κανονικά τα δρομολόγιά του.
ΠΗΓΗ: news.in.gr

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΛΛΑΔΑ: Επιστράτευση και επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά
Επόμενο άρθρο“Καφέδες και τσιγάρα” από την Κινηματογραφική Λέσχη